Fasole batuta

de Miha in Mancaruri de post, 9 Mar 2010 | 2208 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g fasole alba
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov
  • 100 ml ulei
  • usturoi dupa gust
  • 1/2 lingurita boia de ardei
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea inmuiata cateva ore in apa rece, se pune la fiert. Se schimba apa la primul clocot, se umple cratita din nou cu alta apa fiarta. Se repeta operatiunea de cateva ori, iar in ultima apa se pune la fiert si 1 morcov si 1 ceapa, taiate in 4.


Cand fasolea este fiarta se scurge bine de zeama si se paseaza in blender. Se adauga uleiul, usturoiul pisat ( cu cat mai mult cu atat mai bine :)) ) , se potriveste gustul de sare si se mixeaza pana devine ca o crema pufoasa.


Ceapa taiata solzisori se caleste putin in cateva linguri de ulei de masline. Cand este gata punem boiaua de ardei si omogenizam. Dupa ce s-a racit se rastoarna peste fasole.


Se serveste rece impreuna cu focaccia alla genovese.


Ideea cu boiaua de ardei au luat-o de la Laura Sava. ;)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Bucataras Medi 1

12.03.2010, 12:29

Arata grozav de bine.............))))

ionela2682 1

13.03.2010, 14:33

azi am facut si eu,am mancat o portie generoasa!

mariac 1

26.03.2010, 15:26

ce interesant

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Fasole pastai cu usturoi