Fasole batuta

de lia maria in Mancaruri de post, 1 Apr 2010 | 1747 vizualizari

 

Aflandu-ne in postul mare, am servit-o cu varza acra calita si ardei iute.
Se serveste alaturi de carnati prajiti si muraturi, cand nu este post.

 

INGREDIENTE

  • ½ gk fasole alba 2 cepe mari rosii 3 catei mari de usturoi 2 cuburi knor cu legume 2 frunze dafin Putin cimbru sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Intr-o oala (daca aveti, sub presiune,va fierbe mai repede) se pun cam 3 l de apa, boabele de fasole, frunzele de dafin, cimbrul, cuburile knor, putina sare si se da la fiert.


Separat,intr-o tigaie punem putin ulei si calim usturoiul pisat, dupa care adaugam ceapa tocata marunt, punem putina sare si lasam la calit pana devine stravezie.


Cand fasolea este fiarta, o strecuram, (zeama o lasam deoparte, din ea vom prepara o ciorbita de post) o punem intr-o cratita in care o mixam bine, adaugam ceapa calita, amestecam si este gata de servit.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

fasole boabe

2

cimbru

3

foi de dafin

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Sylvia 1

01.04.2010, 23:33

5 furculite de la mine excelent arata , as manca si eu o portie

nadina73 1

02.04.2010, 00:36

super prezentare grozav prezentata 5 furculite

lia maria 1

02.04.2010, 11:56

Va multumesc si va doresc tuturor, Paste Fericit !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in foi de stevie