Fasole batuta

de Andra_Constantinescu in Mancaruri de post, 7 Iun 2015 | 4083 vizualizari

 

Foarte buna, mai ales in zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • 400 g fasole uscata;
  • un morcov;
  • un ardei kapia;
  • o ceapa;
  • o lingurita sare;
  • circa 2 l apa;
  • 3 linguri bulion;
  • doua linguri rosii pregatite pentru iarna;
  • o lingurita de cimbru uscat;
  • un varf de lingurita de maghiran uscat.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea se spala si se pune in apa la fiert. Dupa ce da in clocote, se varsa apa, se clateste fasolea cu apa rece, apoi se pune intr-o cratita cu apa cat sa o acopere.

Ceapa se curata de foi si se spala, ardeiul se taie pe jumatate, se curata de seminte si se spala, iar morcovul se curata de coaja si se spala, dupa care toate se pun in cratita cu fasole. Se adauga o lingurita de sare si se pun la fiert.

Fasolea se tine la foc pana cand bobul este complet fiert, iar apa a fost evaporata in mare parte. Cand aceasta este gata, se scot legumele si se arunca, se adauga bulionul, cimbrul, maghiranul si rosiile pregatite pentru iarna. Se mai lasa cateva minute la fiert, amestecand continuu pentru a nu se prinde de cratita. Se mai adauga sare, daca este necesar. Se lasa sa se raceasca, apoi se pune in robotul de bucatarie, la cutit, si se mixeaza pana cand devine o pasta.

Se poate servi atat calda, cat si rece, simpla, cu ardei copti in otet sau cu muraturi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca totusi fasolea se prinde de cratita, se pune intr-un alt vas pentru a nu prinde miros de ars.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta cu ceapa