Fasole boabe in stil toscan

de Bucataras Medi in Mancaruri de post, 29 Mar 2013 | 2086 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe alba
  • rozmarin proaspat
  • 1 fir salvie
  • 2 fire de usturoi verde
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • ulei de masline
  • sare
  • piper macinat
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole boabe in stil toscan:

Se tine fasolea la inmuiat in apa rece (de obicei eu o tin de seara pana dimineata) Se pune la fiert, se spumeaza si se schimba apa de doua ori, dupa care punem fasolea in oala si adaugam apa atata cat sa depaseasca cu putin fasolea. Adaugam morcovul si cateii de usturoi taiati rondele, rosmarinul, salvia si 2 linguri cu ulei de masline. Condimentam cu sare si piper. Se da la foc sub capac si se lasa sa fiarba la foc potrivit, avand grija ca din cand in cand sa amestecam.

In tot acest timp ne ocupam de "confectionarea" pastei de usturoi. Taiem firele de usturoi, le punem intr-un bol, presaram cu sare si strivim cu ajutorul unui mojar. Adaugam ulei de masline in fir subtire ca la maioneza pana cand obtinem o pasta.

Cand fasolea este bine facuta si apa a scazut (trebuie ca in oala sa ramana zeama cam de doua degete) adaugam pasta de usturoi si amestecam. Potrivim de sare si piper, amestecam si mai lasam sa dea in 2-3 clocote.

Servim atat calda cat si rece, asezonata cu patrunjel verde, cu paine proaspata facuta in casa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole boabe in stil toscan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Fasole boabe in stil toscan-0
Fasole boabe in stil toscan-1

COMENTARII (20)

babi5

babi5 1

07.06.2013, 10:10

Valclaudia

Valclaudia 1

02.05.2014, 06:41

n-am gatit fasolea niciodata asa dar ma tenteaza rau!

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

23.12.2014, 03:32

Buna ideea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!