Fasole cu carne de oaie

de Mariuka in Oaie, 7 Noi 2011 | 4153 vizualizari

 

Nu e o reteta deosebita, dar e ceva ce la mine in familie e foarte apreciat pentru ca sotul meu e un mare consumator de carne de oaie. Asadar, sa spunem ca este o reteta pentru cei carora le place carnea de oaie.

 

INGREDIENTE

  • un os cu carne de oaie ( gat sau coloana);
  • fasole  (eu fierb cate un kg odata si il impart in trei pungi care le pun la congelator, deci o punga de fasole);
  • un morcov mic;
  • o ceapa mijlocie;
  • un ardel gras;
  • patrunjel;
  • vegeta;
  • 1 lingura bulion;
  • sare.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu carne de oaie:

Se pune osul de oaie la fiert in multa apa, pentru ca trebuie sa fiarba bine pana se poate desprinde carnea de pe os. Dupa ce a fiert se desface carnea de pe os si se taie in bucatele mai mici sau mai mari, dupa preferinte.


Se pune in apa care a ramas de la carne fasolea fiarta si bucatile de carne. Se adauga ceapa tocata, morcovul ras si ardeiul gras taiat. Se lasa sa fiarba pana fierb toate legumele.


Aproape de final se pune o lingura de bulion, vegeta si se potriveste se sare. La sfarsit se adauga patrunjel verde.


Se serveste cu castraveciori murati sau alte muraturi.

 

TIPS-URI

1

Atunci cand fierbeti fasolea puneti cimbru la fiert, pentru ca scapa de balonari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu carne de oaie" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

MIUTA 1

08.11.2011, 01:48

Mariuka 1

08.11.2011, 09:36

Multumesc pentru comentarii!

gaby_gabytza 1

17.11.2011, 09:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole cu chorizo si carne de porc