Fasole cu ciolan

de LeBlogPiquant in Porc, 10 Noi 2010 | 7032 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Una bucata ciolan afumat
  • 600g fasole,
  • 3 cepe
  • 3 morcovi,
  • 1 bucatica de telina,
  • 2-3 rosii proaspete, sau o conserva de rosii,
  • cimbru, foi de dafin, verdeata
  • un praf de scortisoara (stiu ca poate suna ciudat, dar am descoperit acum ceva timp ca fasolea si scortisoara sunt best friends)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu ciolan:

Fasolea se pune seara in apa. Se fierbe in 2-3 ape, care se arunca. (Sau puteti sari peste etapa asta daca folositi fasole la conserva - pt. cei grabiti... sau puturosi - ca mine :p). Se fierbe ciolanul vreo 20 de min, apoi se dezoseaza.


Tocati legumele.


Puneti intr-o cratita cateva linguri de ulei, apoi ceapa cu sare, piper si cimbru.


Dupa vreo 5 minute, adaugati morcovii si telina, si lasati sa se rumeneasca la foc mic vreo 15 minute.

Apoi puneti si carnita de pe ciolan si fasolea. Adaugati apa cat sa acopere totul si lasati sa fiarba la foc mic pana se patrunde fasolea. Daca aveti la indemana, aruncati si cateva frunze de dafin in cratita. La sfarsit adaugati rosiile, completati cu sare si piper, si presarati cu verdeata. Done! (Cica e bun cu ceva castraveti/gogosari dar eu nu aveam prin frigider.)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu ciolan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

11.11.2010, 11:53

in saptamana asta chiar am vrut sa fac si eu :fasole cu ciolan da mai bine ca mi-ai luat-o inainte pentruca mancam cu mare pofta aceasta mancare si apoi ma multumesc si cu o porrtie cat de mica de la tine ca arata grozav

LeBlogPiquant 1

11.11.2010, 12:55

Cu ce a mai mare placere mamaielena

lacrimioara 1

12.11.2010, 10:19

bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pastai cu carne