Fasole cu ciolan

de LeBlogPiquant in Porc, 10 Noi 2010 | 10726 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Una bucata ciolan afumat
  • 600g fasole,
  • 3 cepe
  • 3 morcovi,
  • 1 bucatica de telina,
  • 2-3 rosii proaspete, sau o conserva de rosii,
  • cimbru, foi de dafin, verdeata
  • un praf de scortisoara (stiu ca poate suna ciudat, dar am descoperit acum ceva timp ca fasolea si scortisoara sunt best friends)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu ciolan:

Fasolea se pune seara in apa. Se fierbe in 2-3 ape, care se arunca. (Sau puteti sari peste etapa asta daca folositi fasole la conserva - pt. cei grabiti... sau puturosi - ca mine :p). Se fierbe ciolanul vreo 20 de min, apoi se dezoseaza.

Tocati legumele.

Puneti intr-o cratita cateva linguri de ulei, apoi ceapa cu sare, piper si cimbru.

Dupa vreo 5 minute, adaugati morcovii si telina, si lasati sa se rumeneasca la foc mic vreo 15 minute.
Apoi puneti si carnita de pe ciolan si fasolea. Adaugati apa cat sa acopere totul si lasati sa fiarba la foc mic pana se patrunde fasolea. Daca aveti la indemana, aruncati si cateva frunze de dafin in cratita. La sfarsit adaugati rosiile, completati cu sare si piper, si presarati cu verdeata. Done!  (Cica e bun cu ceva castraveti/gogosari dar eu nu aveam prin frigider.)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu ciolan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

11.11.2010, 11:53

in saptamana asta chiar am vrut sa fac si eu :fasole cu ciolan da mai bine ca mi-ai luat-o inainte pentruca mancam cu mare pofta aceasta mancare si apoi ma multumesc si cu o porrtie cat de mica de la tine ca arata grozav

LeBlogPiquant 1

11.11.2010, 12:55

Cu ce a mai mare placere mamaielena

lacrimioara 1

12.11.2010, 10:19

bunatate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de crema de unt si ciocolata

pe 28.05 la 15:55

Reteta de aperitiv rapid cu sunca si cascaval

pe 26.05 la 13:36

Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata

pe 26.05 la 13:20

Reteta de Youvarlakia -supa greceasca nr. 26 din top Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 25.05 la 12:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2901 puncte

 Merisor

1100 puncte

Ksenya

1056 puncte

mirela0911

1000 puncte

trifadalia

812 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu coaste