Fasole cu ciolan servita in paine

de amalia01 in Ciorbe, 28 Noi 2014 | 1723 vizualizari

 

Ma gandeam sa gatesc ceva traditional, servit intr-o maniera de sarbatoare. Si asa a iesit...

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole colorata boabe uscata
  • 500 g ciolan afumat
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • sare ,dupa gust
  • cimbru uscat
  • 250 ml bulion de casa
  • cateva frunze de leustean verde
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu ciolan servita in paine:

Fasolea se curata de impuritati si se pune peste noapte in apa rece pentru a se umfla;

Ciolanul se pune la fiert in apa rece cu sare;

Fasolea se pune la fiert in apa rece( dupa ce o scurgi de apa in care a stat peste noapte);

Se lasa la fiert cca. 1 ora;

Intre timp se curata ceapa si morcovul, se taie marunt si se calesc in putin ulei;

Se adauga ciolanul fiert si dezosat;


Se adauga in oala cu fasolea fiarta, si se mai lasa impreuna cca. 30 de minute la fiert pentru a se combina gusturile;

Se adauga bulionul si leusteanul tocat, lasi sa mai dea un clocot, stingi focul si acoperi cu un capac.



O servesti in painici . Eu am cumparat painici cu seminte( preferata mea). Am taiat un capac, am scobit miezul si am umplut "castroanele" astfel formate cu supa de fasole . Servesti cu ceapa rosie/ ardei iute/ smantana ,dupa cum iti place.



Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

supa

2

ciorba

3

legume

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu ciolan servita in paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (8)

dantes 1

28.11.2014, 12:46

Super!

Valclaudia 1

28.11.2014, 18:17

Rocsi 1

28.11.2014, 21:38

O bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de Burta a la Nico