Fasole cu costita afumata de porc

de Aletta in Mancaruri cu carne, 27 Ian 2016 | 770 vizualizari

 

O mancare tipic traditional romaneasca. Eu nu o refuz !! :P

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole
  • o bucata coasta afumata de porc
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • jumatate de ardei gras rosu
  • vegeta sau fucks pentru fasole
  • 250 ml bulion
  • un praf de boia.
  • cateva linguri de ulei de floarea-soarelui.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu costita afumata de porc:

Fasolea se pune la inmuiat apoi se pune intr-o cratita cu apa rece.

Cand clocoteste se pun coastele afumate, spalate si taiate in bucati potrivite.

Separat intr-o tigaie se pun morcovii taiati sau dati pe razatoare, ardeiul si ceapa taiate mic.

Se distuie in cateva linguri de ulei, apoi se pune un varf de boia dulce.

Se toarna peste fasole.

Se pune vegeta sau fucks pentru fasole dupa gust.

Cand  fasolea e fiarta se pune 250 ml de bulion si se mai lasa pe foc cateva minute.

Din 2-3 linguri de faina se face un rantas. Se pune faina in uleiul fierbinte si se amesteca pana devine rozaliu. Atunci se adauga un varf de boia dulce si se toarna peste fasole.

Se mai lasa sa de-a un clocot si se opreste focul.

Se serveste alaturi de castraveti murati sau alte muraturi.

Pofta buna!!

 

 

TIPS-URI

1

se poate adauga patrunjel verde sau tarhon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu costita afumata de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Fasole cu costita afumata de porc-0
Fasole cu costita afumata de porc-1
Fasole cu costita afumata de porc-2
Fasole cu costita afumata de porc-3
Fasole cu costita afumata de porc-4
Fasole cu costita afumata de porc-5

COMENTARII (17)

miki_a

miki_a 1

28.01.2016, 11:33

Nici eu nu refuz asa ceva, chiar si simpla e foarte buna si nutrienta!

mirela0911

mirela0911 1

28.01.2016, 19:07

Aletta

Aletta 1

10.02.2016, 09:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!