Fasole cu costita afumata de porc

de Aletta in Mancaruri cu carne, 27 Ian 2016 | 975 vizualizari

 

O mancare tipic traditional romaneasca. Eu nu o refuz !! :P

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole
  • o bucata coasta afumata de porc
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • jumatate de ardei gras rosu
  • vegeta sau fucks pentru fasole
  • 250 ml bulion
  • un praf de boia.
  • cateva linguri de ulei de floarea-soarelui.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu costita afumata de porc:

Fasolea se pune la inmuiat apoi se pune intr-o cratita cu apa rece.


Cand clocoteste se pun coastele afumate, spalate si taiate in bucati potrivite.


Separat intr-o tigaie se pun morcovii taiati sau dati pe razatoare, ardeiul si ceapa taiate mic.


Se distuie in cateva linguri de ulei, apoi se pune un varf de boia dulce.


Se toarna peste fasole.


Se pune vegeta sau fucks pentru fasole dupa gust.


Cand fasolea e fiarta se pune 250 ml de bulion si se mai lasa pe foc cateva minute.


Din 2-3 linguri de faina se face un rantas. Se pune faina in uleiul fierbinte si se amesteca pana devine rozaliu. Atunci se adauga un varf de boia dulce si se toarna peste fasole.


Se mai lasa sa de-a un clocot si se opreste focul.


Se serveste alaturi de castraveti murati sau alte muraturi.


Pofta buna!!


 

TIPS-URI

1

se poate adauga patrunjel verde sau tarhon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu costita afumata de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

miki_a 1

28.01.2016, 11:33

Nici eu nu refuz asa ceva, chiar si simpla e foarte buna si nutrienta!

mirela0911 1

28.01.2016, 19:07

Aletta 1

10.02.2016, 09:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Musaca 2