Fasole facaluita cu ceapa caramelizata

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri de post, 13 Apr 2011 | 4076 vizualizari

 

O mancare ce imi place foarte mult, desi mananc rar :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole,
  • sare sau delikat,
  •  patrunjel verde, 
  • 5 cepe potrivite,
  • usturoi dupa gust,
  • ulei pentru calit ceapa,
  • 200 g suc de rosii/bulion,
  • 1 lingurita zahar pentru caramelizat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole facaluita cu ceapa caramelizata:

Punem fasolea la fiert intr-o oala de 2 litri, avand grija sa inlocuim apa cel putin o data. Dupa ce fasolea a fiert bine o spalam in apa rece pentru a o curata de cojile desprinse si o pasam cu ajutorul blender-ului impreuna cu sarea/delikatul. Adaugam apoi usturoiul pisat cu putin ulei si amestecam pentru a il incorpora in totalitate.


In timpul fierberii boabelor de fasole, pregatim prajeala: tocam ceapa marunt si o punem la calit in ulei pana cand se rumeneste. Adaugam apoi bulionul si lasam sa fiarba pentru inca 5 minute. Intr-o farfurie asezam 2-3 linguri de fasole facaluita iar peste aceasta o lingura de prajeala.

Pentru un aspect placut si un gust aromat putem adauga si ceapa caramelizata. Taiem ceapa julien, presaram zahar peste ea si o punem la caramelizat intr-o tigaie incinsa.


Se serveste rece! Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Este absolut delicioasa servita cu muraturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole facaluita cu ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

elena1988 1

21.04.2011, 15:48

Dya Daniela Andrei 1

21.04.2011, 20:23

Cris2711 1

21.04.2011, 20:42

Paste fericit draga Dya

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fasole verde cu usturoi sau Pastai "aite"