Fasole frecata

de mamaieelena in Mancaruri de post, 12 Dec 2011 | 2403 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 gr.fasole boabe
  • 1/2 l ulei
  • 1 morcov
  • patrunjel radacina
  • 4 cepe potrivite
  • 50 gr.telina
  • 150gr. faina
  • sare,piper
  • patrunjel
  • 3 catei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole frecata:

Fasolea se pune de seara la inmuiat si apoi se spala bine in ape mai multe si se pune la fiert in oala sub-presiune pe care o pregatim astfel: fasole, sare, 1 ceapa, morcov, patrunjel, telina, 2 linguri cu ulei si apa cat sa o acopere. Se lasa la fiert aproximativ o ora dar eu am lasat mai mult.


Se scot legumele, iar fasolele se scurg de apa in care au fiert intr-o sita, apoi se dau prin masina de tocat carne pe sita mai marunta: Cu mixerul se incorporeaza 300 ml ulei si usturoiul dat prin razatoare mica si se mai potriveste de sare si piper.


In timp ce fierbe fasolea ceapa 3 bucati se curata si se taie solzi. Se amesteca cu faina desfacand bine fiecare inel de ceapa. Intr-o tigaie se incing 200 ml ulei si se pune la foc iute ceapa pe rand la prajit. Se scot cu paleta pe hartie absorbanta pentru eliminarea surplusului de ulei.


Fasolea astfel pregatita se pune pe platou si se orneaza cu ceapa prajita si cu patrunjel verde si cu trandafiri din rosii.


Pofta buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole frecata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Mihaela11_jo 1

17.12.2011, 23:56

Foarte apetisanta

mamaieelena 1

18.12.2011, 18:08

Mihaela multumesc

jolygina 1

14.05.2012, 14:52

ce gustoasa trebuie sa fie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Mancarica cu dovlecei si cartofi (de post)