Fasole frecata

de alilianaa in Mancaruri de post, 2 Aug 2013 | 1393 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole
  • cimbru verde
  • sare
  • piper boabe
  • 2 foi dafin
  • 2 cepe plus alte doua cepe pentru prajeala
  • 2 graunti usturoi
  • 300 ml ulei
  • 100 g pasta rosii
  • o jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole frecata:

Fasolea se alege, se spala, se pune la inmuiat cateva ore. Eu am pus-o sa fiarba in prima apa cu un varf ligurita bicarbonat. Lasam sa clocoteasca cu prima apa si


aruncam. Punem la fiert din nou fasolea, intr-o alta apa de aceasta data cu sare, piper, cimbru, foi dafin, ceapa si un varf lingurita bicarbonat.


Lasam sa fiarba la foc mic pana ce fasolea incepe sa,, infloreasca". Cand este gata scurgem fasolea dar patram putina zeama din fiertura. Scoatem frunza de dafin si crenguta de cimbru. Fasolea cu ceapa fiarta o punem in blender si o mestecam pana se freaca foarte bine. Concomitent picam ulei si punem usturoi pisat. Daca este vartoasa picam zeama de fasole fiarta.


Prajeala: intr-o tigaie se pune la incins 30 ml ulei, in care se pun doua cepe tocate marunt. Le lasam sa se caleasca la foc domol si cand s-a inmuiat bine punem pasta de rosii si un praf de sare. Se pune este fasolea frecata.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole frecata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

alilianaa 1

02.08.2013, 21:39

Anda, Laura, Dia, multumesc

alilianaa 1

02.08.2013, 21:39

Ica, Babi, Andreea, multumesc

alilianaa 1

02.08.2013, 21:39

Andreea, multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fasole făcăluită fără prăjeală