Fasole iahnie cu jumări de porc

de alilianaa in Porc, 19 Ian 2013 | 6884 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g jumări de porc
  • 400 g fasole boabe
  • 2 foi dafin
  • un vârf de linguriţă de piper
  • un vârf de linguriţă de cimbru
  • un vârf de linguriţă de boia dulce de ardei
  • un ardei gogosar
  • un morcov
  • 3 cepe
  • 40 grame ulei
  • sare după gust
  • verdeaţă( mărar)
  • un varf de lingurita de bicarbonat alimentar
  • 50 g suc de rosii
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole iahnie cu jumări de porc:

Fasolea după ce a fost aleasă şi spalată se pune la înmuiat in apă fierbinte. Dupa ce capătă volum se aruncă apa şi se pune la fiert în prima apă. Am adaugat bicarbonat alimentar pentru a ajuta la fierbere.


Prima apa, dupa ce a clocotit bine, se arunca si se pune o alta apa peste fasole si se pune la fiert. Se pun sarea, foile de dafin, cimbru, un praf de piper, ca toate aromele sa se combine.


Ceapa se curata, se taie marunt. La fel si celelalte legume( eu am folosit congelate, deci erau tocate si mi-a fost mai usor).


Cand fasolea a terminat de fiert, se trece printr-o strecuratoare. Se pastreaza apa de la fasolea deoarece va completa mancarea.


Intr-o cratita, in 40 g ulei se pun jumarile, ceapa, ardeiul , morcovul, mararul la sotat. Cand legumele s-au mai inmuiat se adauga fasolea peste care se adauga apa in care aceasta a fiert. Se mai potriveste cu cele necesare, daca este nevoie.La final se pune boia de ardei dulce si cele 50 g de suc de rosii.



Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

legume congelate

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole iahnie cu jumări de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Aurelia 07_07 1

20.01.2013, 12:33

Ce mancarica buna aici

Lau 1

20.01.2013, 18:11

papa bun

alilianaa 1

21.01.2013, 07:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Fasole cu ciolan afumat