Fasole iahnie cu jumări de porc

de alilianaa in Porc, 19 Ian 2013 | 12457 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g jumări de porc
  • 400 g fasole boabe
  • 2 foi dafin
  • un vârf de linguriţă de piper
  • un vârf de linguriţă de cimbru
  • un vârf de linguriţă de boia dulce de ardei
  • un ardei gogosar
  • un morcov
  • 3 cepe
  • 40 grame ulei
  • sare după gust
  • verdeaţă( mărar)
  • un varf de lingurita de bicarbonat alimentar
  • 50 g suc de rosii
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole iahnie cu jumări de porc:

Fasolea după ce a fost aleasă şi spalată se pune la înmuiat in apă fierbinte. Dupa ce capătă volum se aruncă apa şi se pune la fiert în prima apă. Am adaugat bicarbonat alimentar pentru a ajuta la fierbere. 

Prima apa, dupa ce a clocotit bine, se arunca si se pune o alta apa peste fasole si se pune la fiert. Se pun sarea, foile de dafin, cimbru, un praf de piper, ca toate aromele sa se combine.

Ceapa se curata, se taie marunt. La fel si celelalte legume( eu am folosit congelate, deci erau tocate si mi-a fost mai usor). 

Cand fasolea a terminat de fiert, se trece printr-o strecuratoare. Se pastreaza apa de la fasolea deoarece va completa mancarea.

Intr-o cratita, in 40 g ulei se pun jumarile, ceapa, ardeiul , morcovul, mararul la sotat. Cand legumele s-au mai inmuiat se adauga fasolea peste care se adauga apa in care aceasta a fiert. Se mai potriveste cu cele necesare, daca este nevoie.La final se pune boia de ardei dulce si cele 50 g de suc de rosii. 

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

legume congelate

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole iahnie cu jumări de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Aurelia 07_07 1

20.01.2013, 12:33

Ce mancarica buna aici

Lau 1

20.01.2013, 18:11

papa bun

alilianaa 1

21.01.2013, 07:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Carne tocata in stil korean