Fasole rosie cu prosciutto

de Valclaudia in Mancaruri de legume, 17 Noi 2014 | 1543 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. fasole rosie uscata
  • 2 cepe rosii
  • 2 ardei rosii
  • 1/2 radacina telina
  • 3 cartofi potriviti ca marime
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • boabe de piper negru
  • 2 foi de dafin
  • 3-4 linguri de ulei
  • sare si piper macinat dupa gust
  • marar uscat
  • patrunjel verde
  • 200 gr. prosciutto pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole rosie cu prosciutto:

Punem de seara fasolea uscata la hidratat in apa rece.


A doua zi fierbem 30 minute fasolea in apa cu sare.


Scurgem apa dupa acest timp, o inlocuim cu alta apa clocotita (apa trebuie sa depaseasca cu 3-4 degete fasolea din oala), adaugam ceapa taiata felii,uleiul, cartofii curatati de coaja (intregi), ardeiul taiat bucati, telina taiata cubulete, boabele de piper, sare dupa gust.


Fierbem fasolea pana se inmoaie, intre timp scade si apa in exces.


Scoatem pe o farfurie cartofii fierti, ii zdrobim cu o furculita si ii punem inapoi in oala, in acest fel dupa ce adaugam rosiile pasate obtinem un sos potrivit pentru cantitatea de fasole fiarta.


La final adaugam marar uscat si patrunjel proaspat tocat.


Feliile de prosciutto le taiem dupa preferinta (fasii), apoi le prajim intr-o tigaie in 2 linguri de ulei.


Servim mancarea de fasole rosie cu sunca prajita.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole rosie cu prosciutto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Lia_ 1

17.11.2014, 20:09

toti bucatarasii au postat fasole

Rocsi 1

17.11.2014, 21:08

Alexandra Burz 1

18.11.2014, 12:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de fasole cu afumatura