Fasole verde la borcan

de merisor in Conserve, 16 Aug 2016 | 2583 vizualizari

 

În general pun câteva pachete de fasole verde la congelator, dar îmi place mult și la borcan, în saramură.
Se păstrează foarte bine chiar și doi ani, dacă borcanele au fost bine sterilizate și mai ales, dacă sunt închise ermetic.
De multe ori ne mai fac probleme și capacele, care nu se înfiletează perfect, deci trebuie verificate bine.
De exemplu, borcanele ale căror capace au o ușoară boltă, pe la mijloc, când sunt răcite și se lasă în jos prin apăsare, clar nu sunt închise bine și preparatul din interior nu va rezista mult timp, dar ținute în frigider, prelungim perioada de valabilitate.
Rețeta este simplă, chiar prea simplă, numai că eu m-am abătut puțin de la rețeta clasică și am adăugat și niște măciulii de mărar, care aromatizează plăcut saramura.
 

 

INGREDIENTE

  • 2 kg păstăi de fasole, fideluță galbenă
  • 3 l apă
  • 1 lingură sare pentru murături(+ 1 vărf lingură, la fiecare borcan)
  • 3 măciulii de mărar uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde la borcan:

Punem un vas cu apa la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm sarea și amestecăm până aceasta se dizolvă.


Curățăm fasolea verde de capete, o rupem în bucăți mai mici, așa cum am pune-o la mâncare, o spălăm bine, apoi o adăugăm în apa care deja clocotește pe foc.


Adăugăm și măciuliile de mărar și lăsăm fasolea să fiarbă maxim 5-6 minute, nu mai mult.


Nu trebuie să se pătrundă definitiv, ci doar puțin.


Între timp, spălăm bine borcanele, le scurgem și le așezăm într-o tavă, apoi le dăm 5-6 minute la cuptor, cu focul aprins, la temperatură medie.


Scurgem fasolea verde, iar cănd borcanele sunt sterilizate, o îndesăm cât putem în acestea, dar cu grijă șă nu o strivim.


Adăugăm în fiecare borcan și câte 1/2 măciulie de mărar, din cele care deja și-au lăsat o parte din aromă în lichidul fiert.


Acum, gustăm saramura, dar și fasolea verde și dacă considerăm că nu este suficient de sărată, mai completăm cu căte puțină sare la fiecare borcan în parte.


Eu am mai pus câte un vârf de lingură.


Nu trebuie să fie sărată fasolea, ca în mâncare, ci doar o idee.


Adăugăm în borcane lichidul în care a fiert fasolea, pănă la baza de unde începe filetul, înfiletăm capacele, așezăm borcanele înapoi în tavă și le mai dăm la cuptor, cu focul aprins, timp de 5-6 minute.


După stingerea focului, lăsăm borcanele în cuptor până a doua zi, să se răcescă lent.


Trebuie să fie răcite definitiv când le scoatem din cuptor.


Dacă nu vrem să folosim cuptorul, punem borcanele într-un vas încăpător, pe care îl umplem cu apă fiartă până la filetul borcanelor, dar nu înainte de a așeza un prosop de bucătărie la baza lui, adică sub borcane.


Punem vasul pe foc și mai fierbem borcanele 5 minute, apoi, le lăsăm in apa în care au fiert, până la răcirea lor definitivă, sau le transferăm rapid într-o tavă, le învelim cu pături și le lăsăm acolo până se răcesc.


Metode sunt multe, dar eu prefer cuptorul.


Dacă nu agreați aroma mărarului uscat, fierbeți saramura simplă.


Mie îmi place mult parfumul acestuia pe care îl conferă murăturilor și de aici și ideea de a-l adăuga la fasolea verde.


Chiar și în pachetele de la congelator adaug, atât mărar verde, cât și câte o măciulie, mai mică, de mărar uscat.


Fasolea verde la borcan, se poate folosi iarna, la tocană, ciorbă, salată cu maioneză, sau chiar servită cu usturoi.


Să vă fie de folos!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde la borcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

miki_a 1

17.08.2016, 16:37

Binevenita pe timp de iarna si nu numai!

noiinbucatarie 1

18.08.2016, 22:53

merci pentru reteta!

mihaelar63 1

03.09.2016, 01:42

Bine mai prind la iarna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Fasole verde la borcan