Varza la borcan ca-n El Salvador

de Catalina L in Conserve, 11 Oct 2019 | 3167 vizualizari

 

Oh la la de cand vroiam sa fac varza murata.
Noroc ca fac turul lumii de retete si am dat peste aceasta reteta din Salvador.
Seamana cu varza noastra tocata si pusa la borcan. Spre deosebire de reteta noastra n-are chimen si este parfumata cu lime/lamaie verde.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/09/varza-la-borcan-ca-n-el-salvador.html

 

INGREDIENTE

  • 1 varza alba rasa
  • 1 ceapa alba tocata fin
  • 2 morcovi rasi
  • 1 piment verde jalapeno, taiat fin sau pudra de piment uscat
  • sucul si coaja rasa de la o lime/lamaie verde
  • 2 linguri de sare marina (atentie nu sarati prea tare)
  • 1-2 fire de origano sec
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza la borcan ca-n El Salvador:

Sterilizati un borcan de 1 kg si capacul lui.

Dati pe razatoare morcovii si varza.

Eu am folosit un cutit de curatat legume la-nceput si apoi am terminat cu razatoarea cea mare.

Amestecati toate legumele cu sarea, sucul si coaja rasa de lamaie.

Puneti piment dupa gust, amestecati si presati sa iasa zeama verzei.

Umpleti borcanul cu acest amestec si apasati bine. N-am pus apa, daca trebuie puneti apa fiarta si racita..

Puneti o greutate deasupra sau apasati varza cu 2 bete puse in cruce.

Acoperiti borcanul cu un prosop/tifon fin curat si fixati-l cu un elastic.

Lasati-l astfel la temperatura  camerei  cel putin 2 zile , maximum o saptamana.

Puneti apoi capacul si dati-l la rece. Se va conserva astfel cateva luni.

O garnitura minunata. Cand serviti adaugati un pic de ulei si de otet.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza la borcan ca-n El Salvador" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

pe 24.06 la 21:01

Tartă cu vișine și nucă

pe 24.06 la 19:51

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza murata de vara