Fasolica de post

de Ina in Mancaruri de post, 27 Apr 2010 | 2057 vizualizari

 

Desi unii spun ca este "mancarea saracului", eu o gatesc cu placere de fiecare data. Nimic nu se compara cu mirosul de fasole fierbinte imbinat cu cel de marar verde tocat...

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole uscata
  • o ceapa
  • un morcov
  • un ardei gras
  • un borcan cu rosii in bulion
  • 3 linguri ulei
  • sare,
  • marar
  • 80 ml. otet in care au stat ardei iuti
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasolica de post:

Fasolea se lasa cateva ore in apa, pentru a se inmuia. Se arunca apa, apoi se pune la fiert in alta apa, aruncand de inca doua ori apa in care fierbe, pentru a inlatura toxinele.


Punem intr-o oala sub presiune fasolea, legumele tocate marunt, sare, 3 linguri de ulei si 4 litri apa fierbinte. Punem capacul si lasam la foc mic 40 minute.


Oprim focul, potrivim de sare, adaugam mararul tocat si otetul de la ardei iute.

 

TIPS-URI

1

De post

2

Otet putem adauga si in farfurie, in momentul servirii, mancarea capatand un gust deosebit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasolica de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Bucataras Medi 1

28.04.2010, 10:07

Ina sa stii ca este preferata lui George............... asa ca poti sa-l inviti la o portie..............

Ina 1

28.04.2010, 16:00

rivka, la fasole mararul se preteaza cel mai bine! Ia sa incerci!

Ina 1

28.04.2010, 16:02

medioto, sa-l invit cand e si sotul acasa, sau nu?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole uscata