“Fatayer sabanegh”-Placinte arabesti cu spanac

de Mihaela11_jo in Mancaruri de legume, 3 Apr 2011 | 5799 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat

  •    6 pahare de faina
  •   1 pahar de lapte
  •     1 pahar de ulei
  •    3 lingurite drojdie instantanee
  •    ½ lingurita de sare
  •   ¼ pahar apa pentru framantat

Pentru umplutura de spanac      

  • 2 kg spanac proaspat      
  • 2 cepe taiate marunt      
  • 1/3 pahar sumac      
  • 1/3 pahar suc de lamaie      
  • 3/4 pahar ulei de masline      
  • 2 lingurite ardei iute macinat      
  • 2 lingurite de sare( sau dupa gust)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA “Fatayer sabanegh”-Placinte arabesti cu spanac:

Aluatul



Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta 20 de minute.



Se presara cu faina,se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa sa se dospeasca la cald cca 1 ora.



In acest timp se pregateste spanacul.



Spanacul



Specific tarilor arabe, spanacul se curata si se taie marunt atat frunzele cat si cozile.



Se spala in mai multe ape, apoi se stoarce bine in maini.



Se adauga ceapa,sumacul,sucul de lamaie,uleiul de masline,ardeiul iute si sarea si se lasa 5 minute.



Pentru a elimina plusul de lichid se pune compozitia de spanac intr-o strecuratoare deasupra unui bol.



Se mai framanta 2 minute aluatul si se rup mici bilute de cca 3 cm diametru , care se pun in bolul cu ulei de masline.



Se intinde aluatul cu mana si pe fiecare placinta se pune o lingura din compozitia de spanac.



Se impaturesc placintele in forma de triunghi si se aseaza in tava unsa cu ulei.



Se mai lasa in tavi sa creasca inca 10 minute.



Se dau la cuptorul incalzit in prealabil la 220 de grade.



Se coc cca 12-15 minute, sau pana s-au rumenit.



Se servesc calde cu iaurt.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "“Fatayer sabanegh”-Placinte arabesti cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Mihaela11_jo 1

27.05.2011, 20:28

Multumesc Eduard

ccrisstiana 1

15.01.2012, 20:04

papa bun

Mihaela11_jo 1

17.01.2012, 10:30

crissy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11700 puncte

Lau

Lau 9

9710 puncte

MotanLaOale

8780 puncte

mihaelar63

7900 puncte

mirela0911

6920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mazare cu sos