“Fatayer sabanegh”-Placinte arabesti cu spanac

de Mihaela11_jo in Mancaruri de legume, 3 Apr 2011 | 6397 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat

  •    6 pahare de faina
  •   1 pahar de lapte
  •     1 pahar de ulei
  •    3 lingurite drojdie instantanee
  •    ½ lingurita de sare
  •   ¼ pahar apa pentru framantat

Pentru umplutura de spanac      

  • 2 kg spanac proaspat      
  • 2 cepe taiate marunt      
  • 1/3 pahar sumac      
  • 1/3 pahar suc de lamaie      
  • 3/4 pahar ulei de masline      
  • 2 lingurite ardei iute macinat      
  • 2 lingurite de sare( sau dupa gust)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA “Fatayer sabanegh”-Placinte arabesti cu spanac:

Aluatul



Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta 20 de minute.



Se presara cu faina,se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa sa se dospeasca la cald cca 1 ora.



In acest timp se pregateste spanacul.



Spanacul



Specific tarilor arabe, spanacul se curata si se taie marunt atat frunzele cat si cozile.



Se spala in mai multe ape, apoi se stoarce bine in maini.



Se adauga ceapa,sumacul,sucul de lamaie,uleiul de masline,ardeiul iute si sarea si se lasa 5 minute.



Pentru a elimina plusul de lichid se pune compozitia de spanac intr-o strecuratoare deasupra unui bol.



Se mai framanta 2 minute aluatul si se rup mici bilute de cca 3 cm diametru , care se pun in bolul cu ulei de masline.



Se intinde aluatul cu mana si pe fiecare placinta se pune o lingura din compozitia de spanac.



Se impaturesc placintele in forma de triunghi si se aseaza in tava unsa cu ulei.



Se mai lasa in tavi sa creasca inca 10 minute.



Se dau la cuptorul incalzit in prealabil la 220 de grade.



Se coc cca 12-15 minute, sau pana s-au rumenit.



Se servesc calde cu iaurt.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "“Fatayer sabanegh”-Placinte arabesti cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Mihaela11_jo 1

27.05.2011, 20:28

Multumesc Eduard

ccrisstiana 1

15.01.2012, 20:04

papa bun

Mihaela11_jo 1

17.01.2012, 10:30

crissy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

RETETA RECOMANDATA
Mancare de salata verde