Ficat cu ciuperci salbatice (galbiori )

de mihaelar63 in Ficat, 14 Iun 2014 | 1674 vizualizari

 

Aproape in fiecare zi , obligatoriu spre servici tranzitez piata din Turda . Este o adevarata placere in functie de sezon sa gasesti delicatese ,, coborate '' din munte de pe valea Ariesului . Zilele trecute primele chiar la intrare tronau galbiorii . Asa frumos mi-au zambit incat nu m-am rabdat sa nu-i iau cu mine acasa . Uite aici cateva informatii despre Chantarellus Cibarius : http://ciupercomania.blogspot.com/2014/03/galbiorul-cantharellus-cibarius.html !!! Sunt singurele ciuperci salbatice pe care le consum cu incredere.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr galbiori
  • 500 gr ficat porc
  • 100 ml ulei masline
  • 100 ml smantana
  • 1 cana lapte
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 lingurita flori salvie
  • 1 lingurita cimbrisor tocat
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • 1 lingura rasa de faina alba.
  • 1/2 lingurita oglio e alio[ chili , patrunjel, usturoi ]-obtional
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat cu ciuperci salbatice (galbiori ):

Ficatul se tine cateva ore la rece in lapte .


Ciupercile bine spalate si scurse de apa se pun intr-o tigaie cu 50 ml ulei .Sarati .


Ciupercile vor lasa lichid ,in cateva minute acesta se va evapora .


Adaugati ceapa verde , usturoiul verde si patrunjelul tocate .


Asezonati ciupercile cu salvie si cimbrisor .


Prearati pe deasupra faina alba. Amestecati si adugati smanatana.


Se amesteca inca un minut cat se formeaza un sos mai legat .


Ficatul se feliaza si se prajeste pe ambele parti intr-o alta tigaie cu restul de ulei .Aveti grija sa nu se uste prea tare .Prin apasare trebuie sa ramana putin elastic .


La servire ficatul se sareaza si se condimenteaza .


Noi am servit cu salata verde .


Daca doriti o masa mai consistenta puteti servi alaturat orez fiert simplu .

 

TIPS-URI

1

Ficatul sarati inainte de prajire va deveni tare si fad . Sararea dupa, permite ca acesta sa ramana fraged.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat cu ciuperci salbatice (galbiori )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300RE

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

Aparat de vidare V3840-I

- 200 lei
1199.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

15.06.2014, 22:52

Claudia te astept Maine dimineata cand merg la serviciu daca imi zambesc din nou galbiorii am sa-mi achizitionez si pentru iarna

mihaelar63 1

15.06.2014, 22:53

Sylvia cu un preparat cu galbiori cred te poti prezenta linistita in fata orcarui pretentios

laura_n 1

16.06.2014, 16:29

grozav!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!