Ficat de pui prajit la tigaie

de katty in Ficat, 28 Iun 2020 | 11911 vizualizari

 

Imi era tare dor de niste ficat de pui prajit la tigaie si desi (teoretic) eram la dieta nu m-am putut abtine sa nu atentez la tigaie.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficat pui
  • 1 cescuta lapte
  • 30 gr unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper rosu proaspat macinat
  • 3-4 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • zeama dec lamaie dupa gust
  • mamaliga pentru servit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de pui prajit la tigaie:

Curatam bine ficatul de pielite, il spalam bine si il scurgem.

Il punem intr-un castron si turnam laptele. Acoperim castronul si il lasam la frigider 30 de minute.

Intr-o tigaie punem untul si uleiul la foc. Scurgem ficatii din lapte si ii punem in tigaie. Acoperim cu un capac si dam focul la iute. Intoarcem ficatii pe toate partile.

Cand ficatii sunt aproape rumeniti, aruncam in tigaie usturoiul taiat marunt si presaram putina sare.

Dam jos tigaia si scoatem ficatul pe un platou. In grasimea ramasa de la ficat stoarcem zeama de lamaie si punem piperul. Turnam grasimea peste ficat. Presaram patrunjel verde. Servim ficatul imediat cu mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de pui prajit la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ficat fragezit in lapte, la tigaie