Ficat de vita marinat si prajit

de Ela68 in Ficat, 22 Noi 2012 | 9496 vizualizari

 

Pentru cine nu agreeaza ficatul de vita prajit, marinarea lui este cea mai buna solutie, ii schimba radical gustul.

 

INGREDIENTE

  • pentru bait :
  • 100 ml ulei de masline,
  • 3-4 linguri de soya,
  • 2 lingurite mustar,
  • 1 linguritra rozmarin,
  • condimentul "7 piperuri" il gasiti la magazinele arabesti
  • piper verde,
  • usturoi,
  • 2 linguri zeama de lamaie,
  • 1 lingura miere
  • 500 gr ficat de vita
  • pentru calit :
  • 2 cepe rosii,
  • 2 morcovi medii,
  • 1 ardei gras rosu.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de vita marinat si prajit:

Pentru bait, se amesteca toate ingredientele, apoi se pun 500 gr ficat de vita taiat fasiii in sosul rezultat. Se lasa cateva ore la frigider, intr-un castron acoperit.


Se toarna in tigaie 2-3 linguri ulei de masline iute ( eu prepar in casa uleiul de masline cu chilli si ienibahar iar pe masura ce trece timpul devine tot mai iute ), apoi cepele , ardeiul gras si morcovii taiati sub forma de bastonase subtiri.


Se adauga putina sare si se lasa 3-4 minute la calit.


Apoi adaugam ficatul , amestecand pana ce s-a evaporat apa si s-a prajit.


Se poate servi cu pilaf sarbesc.





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de vita marinat si prajit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Ela68 1

23.11.2012, 19:14

multumesc

Cris2711 1

30.11.2012, 01:03

imi place

Ela68 1

30.11.2012, 09:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ficat de vita cu ceapa si ardei rosu