Ficăţei cu lămâie

de ionix in Ficat, 22 Mai 2010 | 11311 vizualizari

 

a la Ionix... yummy :D:D

 

INGREDIENTE

  • 500g ficăţei de pui
  • 4 fire cu usturoi verde
  • 4 fire cu ceapă verde
  • Sare, piper
  • ½ linguriţă de curry
  • ½ lămâie
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 150 ml apă
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficăţei cu lămâie:

 

Se pune la încins uleiul cu două linguri cu apă.

Ficăţeii se spala bine, se şterg de apa iar apoi se pun în uleiul încins.

Se lasă 2-3 minute până-şi schimbă culoarea, spre albicios.

Se pune restul de apă, se pune ceapa taiată rondele, usturoiul tăiat rondele, se acoperă cu un capac şi se lasă la înăbuşit.

După vreo 10 minute se pun două felii groase de lămâie şi acoperim din nou.

Lăsam pana se fac ficăţeii, circa încă 15 minute, şi adaugăm curryul.

La sfârşit punem sare şi piper după gust.

Se serveşte cu lămâie proaspăt tăiată.

 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficăţei cu lămâie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

nadina73 1

23.05.2010, 01:12

ce bine arata super 5 furcu

Bucataras Medi 1

23.05.2010, 12:46

foarte buni...............

ionix 1

24.05.2010, 16:31

mersic mersic.... pupicei pt voi...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
ficatei de pui cu ceapa