Ficatei de pui cu gnocchi de casa

de Rocsi in Ficat, 16 Feb 2017 | 475 vizualizari

 

Imi doream sa fac ceva cu ficatei de pui, dar sa fie altfel reteta, nu doar asa cu ceapa, ceva rosii si gata. Mi-am dorit ceva gustos, satios si sa fie pe placul alor mei. Ce am facut, ce n-am facut, am reusit sa obtin si de aceasta data ceva bun de tot! Va plac ficateii? Daca da, sa pregatiti neaparat si voi aceasta reteta!

 

INGREDIENTE

  • Pentru gnocchi:
  • 300 gr cartofi
  • 180 gr faina
  • 1 ou
  • sare

Pentru ficatei:

  • 600 gr ficat de pui
  • 2 cepe
  • 1/2 morcov
  • 350 gr rosii decojite
  • 1 lingurita ierburi de provence
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • 1 lingura rasa pasta de tomate
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu gnocchi de casa:

Gnocchi:

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi.

Ii punem intr-o oala cu apa la fiert si putina sare.

Cand sunt fierti, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca.

Cartofii reci ii pisam cu furculita ( sau cu blenderul, cu presa de piure).

Adaugam oul batut, putina sare, amestecam.

Incepem si incorporam faina, framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen si usor de lucrat.


Presaram faina pe masa de lucru.

Rupem aluatul in 3 bucati si cu mainile, modelam 3 suluri nu foarte subtiri.

Cu un cutit pe care il trecem prin faina, taiem patratele mici de aluat, apoi cu furculita le presam putin, doar cat sa se formeze niste dungulite.

Intr-o oala, punem apa cu sare, o trasferam pe foc.

Cand apa clocoteste, reglam focul potrivit, punem gnocchi.

Ii lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata, apoi ii scoatem intr-un bol cu ajutorul unei palete.


Ficateii:

Curatam ceapa, o tocam marunt.

Morcovul decojit, il taiem in doua pe lungime apoi il facem rondele.

Incingem uleiul intr-o cratita, inabusim ceapa cu morcovul 2-3 minute.

Adaugam o cana si jumatate de apa, lasam sa se patrunda bine ceapa cu morcovul.

Ficateii ii spalam bine, ii curatam de eventualele venisoare, ii scurgem bine.

Intr-o tigaie, punem untul si cand s-a topit, dam drumul ficateilor si ii inabusim putin, cat sa iasa sangele din ei.

Cand ceapa este bine patrunsa, punem ficateii, dar si rosiile decojite pe care le tocam marunt.

Presaram sare, piper, ierburile de provence si foaia de dafin.

Amestecam bine, lasam sa fiarba cam 10 minute, apoi punem si gnocchi.

Daca este prea putin lichid, mai adaugati putina apa fierbinte.

Mai lasam pe foc cam 5 minute, iar spre final, incorporam pasta de tomate.


Mai dam 3-4 clocote si tragem cratita de pe foc.

Acoperim cu un capac, lasam sa stea asa cam 10 minute, apoi putem servi.

Presaram patrunjel verde tocat deasupra.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu gnocchi de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Andra_Constantinescu 1

20.02.2017, 18:53

Ce buni o fi!

Lau 1

12.03.2017, 21:46

Merita încercată

Rocsi 1

16.03.2017, 19:09

Va multumesc pentru toate aprecierile!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Tarta de ficatei si pipote