Ficatei de pui in sos de rosii cu ceapa si ardei

de Andra_Constantinescu in Ficat, 12 Ian 2018 | 6434 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficatei de pui
  • 100-150 ml ulei
  • sare
  • 250 g ceapa
  • 600 g ardei kapia
  • 250 g rosii intregi din conserva
  • 2 frunze de busuioc
  • 3 frunze de maghiran
  • 1 foaie de dafin
  • 1 varf de cutit piper amestecat cu ienibahar
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 3-4 fire de patrunjel verde
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui in sos de rosii cu ceapa si ardei:

Se spala ficateii (se indeparteaza fierea daca este prezenta, fara a o sparge) si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei si putina sare. Se acopera tigaia cu un capac.

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt.

Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt.

Dupa ce s-au patruns ficateii si apa lasata de ei scade, se adauga ceapa, ardeiul si putina sare. Cand scade si apa lasata de ceapa si de ardei, se adauga rosiile maruntite la robot, busuiocul, maghiranul, foaia de dafin, piperul amestecat cu ienibahar si boiaua de ardei dulce. Se mai fierbe totul timp de 4-5 minute, dupa care se opreste focul si se adauga patrunjelul verde (spalat si tocat).

Ficateii de pui in sos de rosii cu ceapa si ardei se servesc cu mamaliguta calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui in sos de rosii cu ceapa si ardei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Catalina L 1

14.01.2018, 20:50

excelenti

oanapl 1

15.01.2018, 20:29

Waw! Ce bine arată!

Ina 1

23.01.2018, 07:55

mi-e foame

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana de porc
  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ficatei libanezi