Ficăţei prăjiţi (reţeta mea)

de miki_a in Ficat, 23 Sep 2015 | 1291 vizualizari

 

O reţetă simplă, ieftină, gustoasă şi la care apelez când nu am suficient timp la dispoziţie pentru gătit! Gusturile dulci - acrişoare sunt completate de aroma perfecta a supei şi a sucului de roşii! Pe cât de simplu pe atât de bun!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. ficăţei proaspeţi;
  • 2 cepe roşii mai mărişoare;
  • 3 căţei de usturoi;
  • 100 ml supa concentrată de pui;
  • 100 ml suc de roşii (făcut acasă);
  • 2 linguri de vin alb sec;
  • 2-3 linguri ulei;
  • 1 cub mic de unt (20 gr);
  • sare;
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficăţei prăjiţi (reţeta mea):

Spălăm ficăţeii, îi curăţăm de pieliţe (atenţie, înlăturaţi uşor şi eventualele pungi cu fiere) şi îi lăsăm la scurs.


Într-o tigaie destul de adâncă punem 2-3 linguri de ulei la înfierbântat şi cubuleţul de unt la topit.


Adăugăm ficăţeii scurşi bine de apă şi îi lăsăm să se perpelească pe toate părţile.


Curăţăm ceapa şi usturoiul, le tăiem după preferinţă (julien, fideluţă, solzişori) şi le punem în tigaie peste ficăţei.


După ce s-au rumenit uşor toate adăugăm supa caldă.


Lăsăm să fiarbă acoperit cu capac.


După ce lichidul s-a evaporat adăugăm vinul. Lăsăm descoperit să se evapore alcoolul. Ficăţeii vor ieşi moi, frăgezi, cu aromă subtilă şi plăcută.


Adăugăm sucul de roşii şi mai lasam pe foc mic încă 10 minute.


Condimentăm cu sare şi piper după gust.


Îi servim calzi, cu mămăliguţă, salate sau alături de garnitura preferată.

 

TIPS-URI

1

Pentru a curăţa mai uşor ficăţeii de pieliţe, puneti-i 2 minute în apă caldă.

2

Înlăturaţi şi fierea, altfel preparatul va iesi foarte amar, rău la gust ţi munciţi degeaba dupa).

3

Vinul folosit trebuie să fie de calitate (eu am folosit Sauvignon Blanc).

4

Condimentaţi cu sare şi piper, în funcţie de gustul sucului de roşii.

5

Dacă sosul format în tigaie vi se pare prea acru, adăugaţi o linguriţă de zahăr brun (alb) pentru a opri aciditatea sucului.

6

Oricât v-ar tenta învârtitul în tigaie faceti-o rar şi cu mişcări scurte! Altfel, ficăţeii se vor sfărma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficăţei prăjiţi (reţeta mea)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (17)

miki_a 1

25.09.2015, 12:18

Multumesc Danuta! Multumesc Mihaela!

RuxyRux 1

26.09.2015, 13:26

Arata tareee gustosi!

miki_a 1

27.09.2015, 01:14

Multumesc Rux!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!