File de cod alb Alaska

de nico15 in Peste, 16 Mai 2011 | 5703 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 bucati cod alb Alaska
  • 2 rosii
  • 1.2 de lamaie
  • 150-200 g de ciuperci
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ceapa plus 2 fire de ceapa verde
  • 1/2 litru de lapte
  • 1 cana de vin alb sec
  • sare, piper
  • cimbru
  • rosii uscate la soare
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de cod alb Alaska:

Fileurile se taie in doua sau in trei in functie de marimea lui, dupa care  introducem bucatile de peste in lapte in care am adaugat, sare, piper si praf de rosii uscate la soare, lasam 10 minute.  Dupa care scoatem bucatile de peste le tamporam de surplusul de lapte, dupa care batem ouale si trecem bucatile de fileu de cod prin ou si faina, punandu-le la prajit intr-o tigaie in care in prealabil am pus un cub de unt si ulei de masline. Cand pestele este gata se scoate si se pune pe servetele absorbante pentru a indeparta surplusul de ulei.

Ne apucam sa pregatim legumele, taiem ceapa, pe care a calim, adaugam ciupercile taiate jullien, ceapa verde, ardeiul, morcovul marunt, lamaia rondele fine ca si rosiile si ceapa verde toate acestea  le calim dupa care le adaugam langa peste in tava si adaugam laptele in care am tinut pestele, dand la cuptor. Dupa aproximativ 10 minute adaugam cimbru si vinul si mai lasam maxim 10 minute, deoarece toate ingredientele erau deja preparate dar pentru amestecarea savorilor si aromelor le-am mai lasat un pic.

Pofta Buna

 

RETETA IN IMAGINI

File de cod alb Alaska-0
File de cod alb Alaska-1
File de cod alb Alaska-2
File de cod alb Alaska-3
File de cod alb Alaska-4
File de cod alb Alaska-5
File de cod alb Alaska-6
File de cod alb Alaska-7
File de cod alb Alaska-8
File de cod alb Alaska-9

COMENTARII (11)

adry88

adry88 1

17.05.2011, 11:29

Lau

Lau 1

17.05.2011, 13:21

bun

nico15

nico15 1

17.05.2011, 21:42

Ruxy din pacate era congelat dar o bunatate, l-am cumparat de la Auchan din Militari.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!