Floare de cais

de andreea123 in Prajituri, 19 Dec 2011 | 16078 vizualizari

 

Este o prajitura foarte fina si parfumata!

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 1 cana si 10 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 budinci de capsuni sau zmeura
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri de amidon sau faina
  • 200ml de lapte
  • 200ml frisca 
  • 150g nuca de cocos
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floare de cais:

Blatul se face din 6 albusuri batute spuma tare cu 6 linguri de zahar (puse treptat), cele 2 budinci amestecate cu 5 linguri de faina si 1 praf de copt. Se coace pe hartie de copt la 180°C.

Crema se face din 4 galbenusuri frecate cu 4 linguri de zahar, 3 linguri de amidon sau faina, laptele, apoi se fierbe pe aburi. Se lasa putin la racit, apoi se pune peste 200 ml de frisca batuta sau unt. 

Bezeaua se face din 4 albusuri batute spuma cu 1 cana de zahar (pus treptat) si nuca de cocos. Se coace pe aburi.

Se aseaza: blat + crema + bezea.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Floare de cais" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

andreea123 1

20.12.2011, 16:58

Bunica, poti sa inlocuiesti praful de budinca cu 1 lingura in plus de faina, putin colorant alimentar de culoare rosie si esenta fructata

VERONICA2607 1

09.03.2012, 19:24

superba praji

abstract01 1

19.10.2020, 22:58

super

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura alba cu nuca de cocos