Floricele cu mac

de Miha in Piine, 11 Iun 2010 | 2392 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 10 g drojdie uscata
  • 30 ml ulei
  • 300 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 500 g faina
  • In plus:
  • ~50 g mac
  • 1 galbenus
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floricele cu mac:

Aluat:


Se prepara un aluat omogen si nelipicios.


Faina se cerne intr-in bol, se adauga sarea, apoi drojdia inmuiata in putin lapte cu zahar. Se amesteca incet, se toarna si restul de lapte si se framanta un aluat omogen. In timpul framantarii se adauga si uleiul cate putin. Se acopera si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.


Aluatul se poate prepara si la masina de paine, programul de gramantare+dospire.


Aluatul se imparte in bucati aproximativ egale, de cca 50 g fiecare si se modeleaza sub forma de biluta. Fiecare biluta se aplatizeaza si se unge cu galbenus desfacut cu putin lapte, apoi se pune cu partea unsa in mac.


Cu o rigla, cu un card sau pur si simplu cu un cutit bine ascutit se face pe mijloc o taietura in forma de stea. Se intoarce invers, cu partea unsa cu mac pe masa, apoi se trag colturile catre exterior.


Fiecare floricica astfle obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se mai lasa cateva minute la dospit, dupa care se dau la cuptor la foc mediu, in jur de 15-20 de minute.


Sursa de inspiratie. Nuuu...nu stiu rusa, dar stiu sa ma uit la poze. :))




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

11.06.2010, 16:18

frumoase..as vrea si eu una

Ina 1

11.06.2010, 17:10

Chiar arata frumos! Felicitari, Miha

Ligia Bxl 1

09.02.2011, 23:09

ce frumoase sunt

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Colacei