Floricele din foietaj cu mere

de nadina73 in Dulciuri, 19 Ian 2011 | 4201 vizualizari

 

Ideia este preluata de aici http://www.lalena.ro/293-reteta-ananas-in-foietaj.html.
Am pregatit o portie, s-a topit atunci rapid. Dupa 3 ore,pregateam din noua aceeasi reteta dar cu portie dubla.Au papat piticii...am crezut ca li se va face rau.A doua zi dimineata , nu mai era nimic...

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat de foietaj congelat 450 g (doua foi in cutie)
  • 5 mere
  • 10 linguri zahar
  • 2 pahare cu  apa
  • 5-6 lingurite de scortisoara macinata
  • zahar pudra
  • sucul de la 1 lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floricele din foietaj cu mere:

Se decongeleaza aluatul de foietaj (nu de tot, se lucreaza foarte greu )


Se curata merele de coaja, se scoate mijlocul cotorului de la mar.


Se taie feliute marul si se pune sa dea 2- 3 clocote in apa cu putin zahar si sucul de la 1 lamaie (nu foarte mult timp ca se zdrobesc)


Se desface foaia de aluat, se presara zaharul si scortisoara macinata. Se trece cu sucitorul putin peste foaia cu zahar pentru a se impregna mai bine zaharul in foaie.


Se taie in patrate, mie dintr-o foaie mi-au iesit 9 bucati, deci dintr-o portie va ies 18 (pregatiti de la inceput 2 portii, se vor topi foarte rapid).


Fiecare patrat se taie la colturi in forma de L (vezi poza 3) la toate 4 colturile. Se aseaza cate o felie de mar (fiert si racit) se aduna cele 4 colturi si se unesc la mijloc (vezi poza 6).


Va rezulta o floare ce se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt ,se dau la cuptor pentru 10-15 minute .


Se pudreaza cu zahar pudra


Vorba lui Lena "Cred ca este unul din cele mai simple deserturi pe care l-am facut vreodata - 3 ingrediente+1 ora si aveti un desert frumos si delicios."

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele din foietaj cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Cris2711 1

20.01.2011, 19:30

MIUTA 1

20.01.2011, 19:36

Ce dragute,imi plac

Adinacarla 1

08.02.2011, 14:09

vai ce fumoase sunt si delicioase si eu am ratat asa frumuseti pana acum...sa-mi fie rusine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Strudel vienez