Lapte de pasare

de Cris2711 in Dulciuri, 18 Dec 2010 | 3700 vizualizari

 

Este foarte usor de facut si este senzationala.Bucuria sotului meu .

 

INGREDIENTE

  • 5 oua(cat se poate de proaspete)
  • 200grame zahar pudra
  • 50grame zahar
  • 1pachet zahar vanilat
  • o priza de sare
  • coaja de lamaie
  • 1 litru lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

se separa intai albusurile de galbenusuri.Pe urma se bat albusurile foarte tare,se adauga priza de sare si cele 50 grame de zahar.Laptele se pune la fiert la foc mic cu 50 grame de zahar pudra si vanilia.Intre timp se freaca galbenusurile cu restul de zahar pudra pana se formeaza consistenta unei creme.Cand laptele fierbe usor ,se ia cu o lingura(udata in apa rece)bulgarasi de albus (de forma galustelor de gris) si se agauga in lapte si se lasa cam 4-5 minute.Pe urma se scot bulgarasii cu o strecuratoare si se pun intr-un castron.In laptele ramas se adauga galbenusurile si se amesteca pana se obtine o crema.La sfarsit se adauga coaja de lamaie (cam un varf de lingurita).Se serveste cald sau rece dupa gustul fiecaruia.Bulgarasii se pun deasupra cremei inainte de servire.Pofta buna tuturor.

 

TIPS-URI

1

Laptele se poate fierbe pe abur.

2

Baton de vanilie

3

Nu prea multa coaja de lamaie

4

Vara este foarte gustos dupa cateva ore de lasat la frigider

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (55)

Cris2711 1

08.02.2012, 12:05

Lau pup si multumesc draga mea este reteta pe care o fac de ani de zile

Cris2711 1

08.02.2012, 12:06

Dana mersi

Lia_ 1

01.10.2013, 22:41

da, e delicioasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

”Urși” de mămăligă cu brânză

de RODIMUR 5

ieri la 19:36

Salata de cruditati

de Oana 9

ieri la 14:09

Dulceata de gutui

de Ancutsa 5

pe 15.10 la 22:37

Desert prajitura cu mere si branza

de Rocsi 9

pe 15.10 la 21:36

RETETA RECOMANDATA
Halva din gris(irmik helvasi)