Floricele dulci de primavara

de laylalala in Mancare copii, 26 Mar 2010 | 1512 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 50 gr unt
  • 50 gr miere
  • 50 gr zahar
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 1 lingurita scoertisoara macinata
  • 350 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare 
  • Pentru decor
  • 1 plic Tort Gelle Transparent
  • coloranti alimentari
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floricele dulci de primavara:

Se incalzeste cuptorul la 180⁰C.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava.

Pentru aluat, se bate untul cu mierea,zaharul, esentele si scortisoara.Se adauga oul si se amesteca.Se adauga laptele si se amesteca usor pana la omogenizare.

Intr-un vas se amesteca faina cu praful de copt si sarea apoi se incorporeaza in amestecul cu unt.

Aluatul obtinut se intinde intr-o foaie subtire si decupeaza floricele de diferite marimi.Se lipesc cate 1 floricica mai mica de una mai mare (cu putina apa).Se dau floricele la copt pana cand au crescut si s-au rumenit, aprox. 20 minute.

Gelatina se prepara comform intructiunilor de pe ambalaj apoi se amesteca cu coloranti alimetari.Dupa ce floricele s-au racit, se ung cu un strat subtire de gelatina colorata apoi se lasa sa stea pana cand gelatina s-a intarit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele dulci de primavara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Rocsi 1

26.03.2010, 22:06

frumoase floricele

Teo 1

26.03.2010, 22:49

ce primavara,''rosie''!

Dana Cristea - pusikmea 1

28.03.2010, 21:39

ce frumoase sunt

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Taitei cu lapte