Focaccia cu cartofi si parmezan

de Adele in Pizza, 28 Mar 2015 | 2452 vizualizari

 

Sau pizza alba ...Pot sa va spun doar atat: nu m-am mai oprit din mancat ;;)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina.
  • 10 gr drojdie.
  • 50 gr ceapa dezidratata.(uscata)
  • 50 gr parmezan ras.
  • sare 15 gr.
  • 300 ml apa calda.
  • 1 lingurita zahar.
  • 1 lingura ulei de masline
  • Topping:
  • 3 cartofi potriviti.
  • ulei de masline.
  • sare.
  • piper.
  • rozmarin
  • 1 catel usturoi.
  • 2-3 carnaciori(ptional)
  • cateva linguri de parmezan ras.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu cartofi si parmezan:

Se amesteca faina cu sare si zahar intr-un vas, se adauga parmezanul si se face un cuib. In apa calduta se dizolva drojdia, dupa care se toarna peste faina, se amesteca totul bine, dupa care se adauga ceapa si se termina de framantat. La final se incorporeaza uleiul si se acopera aluatul, se lasa la cald pentru cel putin 1 ora.


Dupa care se curata cartofii se spala si se taie in felii potrivite. Intr-o tigaie pe foc se pune uleiul si usturoiul, se adauga si cartofii se condimenteaza totul dupa gust. Se pun cateva linguri de apa, se acopera cu un capac si se lasa la foc potrivit cateva minute (5-10)


Cand aluatul este crescut se intinde o foaie (in cazul meu am folosit o tava rotunda) se aseaza in tava, deasupra se pun in strat cartofii raciti, carnaciori si deasupra parmezan. Se lasa la crescut 30 de minute dupa care se da la cuptor pentru 20 de minute la 200°.


Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu cartofi si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Adele 1

28.03.2015, 20:56

Rocsi

Gherca Daniela 1

28.03.2015, 21:03

Adele 1

28.03.2015, 21:04

Daniela

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste de casa, cu hribi si bacon
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu pesto si cascaval

de RODIMUR 7

ieri la 19:11

Chifle aperitiv cu mozzarella

de RODIMUR 7

ieri la 00:40

Rulouri crocante din castraveți pentru iarnă

pe 13.08 la 19:05

Fudge cu ciocolata si afine

pe 13.08 la 18:23

Crema aperitiv/ Gaspacho de sfecla cu branza de capra

pe 13.08 la 18:14

RETETA RECOMANDATA
Focaccia alle erbe e pomodorini