Placinte cu ciuperci, branza si ketchup

de aalliinnaa07 in Pizza, 14 Mar 2013 | 3746 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 250 g faina
  • jumate dintr-un cub de drojdie de 25g
  • 170 ml lapte
  • 25 ml ulei
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zagar

Pentru umplutura:

  • 100 g branza putin sarata sau cascaval
  • 1 ardei gras
  • 100 g ciuperci
  • ketchup
  • daca doriti pute-ti pune si sunca presata 100g

Pentru uns:

  • 1 galbenus de ou
  • 25 ml lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu ciuperci, branza si ketchup:

Drojdia o frecam cu zaharul apoi adaugam putin lapte caldut si putina faina, obtinem o maia pe care o lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Maiaua o punem intr-un vas cu faina cernuta, oul batut cu sarea si laptele caldut, in timp ce framantam adaugam cate putin ulei, apoi kasam din nou aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.


Dam pe blatul de lucru faina si rasturnam aluatul, il framantam pana capata consistenta plastelinei.Am intins aluatul cu mana si l-am taiat in 6 bucati.


Luam fiecare bucata pe rand, o ungem cu ketchup, presaram ardeiul si ciupercile taiate cubulete si branza data pe razatoare.


Adunam marginile astfel incat umplutura sa ramana in interior, stranger la mijloc si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt cu partea in care am strans aluatul jos.


Crestam marginile cu un cutit astfel incat sa ramana in mijloc o portiune de forma unui cerc.Ungem placintele cu galbenusul de ou batut cu lapte.Dam la cuptor pana se rumenes.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu ciuperci, branza si ketchup" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Aurelia 07_07 1

14.03.2013, 22:38

Mama ce bune

Bia27 1

14.03.2013, 23:13

ce bine arata!!

Rocsi 1

15.03.2013, 20:32

Ce bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Furnicuta
  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv portofele cu ciuperci