Focaccia cu măsline, roșii uscate la soare și rozmarin by Gordon Ramsay

de Satisfyyourcravings in Piine, 7 Apr 2014 | 4334 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 grame făină
  • 320 ml apă călduță
  • 1 lingură mălai
  • 14 grame drojdie uscată
  • 55 ml ulei de măsline
  • 75 grame măsline negre
  • 150 grame roșii uscate la soare
  • 2 rămurele rozmarin proaspăt
  • sare grunjoasă
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu măsline, roșii uscate la soare și rozmarin by Gordon Ramsay:

Se amestecă făina cu mălaiul și puțină sare. 

Separat se amestecă apa cu 50 ml de ulei și se adaugă treptat peste făină. Se frământă pe o suprafată presărată cu făină până rezultă un aluat catifelat și elastic. 

Se lasă să crească, într-un bol tapetat cu făină și acoperit cu un prososp umed, pentru 40-60 de minute. 

Se unge o tavă cu ulei și se presară sare grunjoasă. Cu mâinile unse cu puțin ulei, se întinde aluatul în tavă. Din loc în loc, se așează măsline, roșii uscate la soare și rozmarin, presându-le ușor în aluat.  Se toarnă puțin ulei de măsline și se introduce în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, pentru 30 de minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu măsline, roșii uscate la soare și rozmarin by Gordon Ramsay" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu cartofi si rozmarin