Focaccia cu masline si rosii

de simona72 in Piine, 1 Feb 2013 | 1928 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina alba
  • 200 gr faina integrala
  • 3 lg ulei de masline
  • 1 lg sare
  • 1 lg zahar
  • 300 ml apa
  • masline kalamata
  • rosii deshidratate in ulei la borcan
  • un cub drojdie 25 gr
  • rozmarin uscat sau o crenguta proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu masline si rosii:

Amestecam cele doua feluri de faina intr-un castron, punem si sarea si mai amestecam putin, facem o groapa la mijloc in care vom pune maiaua pe care o pregatim astfel: intr-un castron punem drojdia amestecata cu zahar, putina apa calduta, 1 lg faina. Le lasam la dospit 10 minute pina incepe sa faca besici. Dupa ce a dospit maiaua o punem peste faina, punem si 2 lg ulei de masline si framintam un aluat. Il vom lasa la loc caldut si acoperit cu un prosop de bucatarie pina isi dubleaza volumul, aproximativ 30-40 minute.


Daca aveti o masina de facut paine puteti sa faceti aluatul in masina de paine.


Dupa ce a crescut aluatul il punem intr-o tava pregatita dinainte pe care am tapetat-o cu putin ulei de masline si putina faina, ca sa fiu sigura ca nu am surprize atunci cind o scot.(tocmai s-a terminat hirtia de copt) Dupa ce am intins aluatul cu mina pe toata suprafata tavii, am facut din loc in loc mici adincituri cu degetul, in care am pus masline si rosii uscate de la borcan. Am mai stropit focaccia cu o lingura de masline si sare de mare, precum si rozmarin uscat in cazul meu,sau proaspat daca aveti. O mai lasam cam 15-20 min la loc caldut sa mai creasca si apoi o bagam la cuptorul incins in prealabil la 170 grade, pt 15-20 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu masline si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

02.02.2013, 10:03

diana_k 1

02.02.2013, 20:33

babi5 1

18.06.2013, 15:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Focaccia din fulgi de cartofi cu rosii si masline