Focaccia cu masline si rosii

de simona72 in Piine, 1 Feb 2013 | 2063 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina alba
  • 200 gr faina integrala
  • 3 lg ulei de masline
  • 1 lg sare
  • 1 lg zahar
  • 300 ml apa
  • masline kalamata
  • rosii deshidratate in ulei la borcan
  • un cub drojdie 25 gr
  • rozmarin uscat sau o crenguta proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu masline si rosii:

Amestecam cele doua feluri de faina intr-un castron, punem si sarea si mai amestecam putin, facem o groapa la mijloc in care vom pune maiaua pe care o pregatim astfel: intr-un castron punem drojdia amestecata cu zahar, putina apa calduta, 1 lg faina. Le lasam la dospit 10 minute pina incepe sa faca besici. Dupa ce a dospit maiaua o punem peste faina, punem si 2 lg ulei de masline si framintam un aluat. Il vom lasa la loc caldut si acoperit cu un prosop de bucatarie pina isi dubleaza volumul, aproximativ 30-40 minute.


Daca aveti o masina de facut paine puteti sa faceti aluatul in masina de paine.


Dupa ce a crescut aluatul il punem intr-o tava pregatita dinainte pe care am tapetat-o cu putin ulei de masline si putina faina, ca sa fiu sigura ca nu am surprize atunci cind o scot.(tocmai s-a terminat hirtia de copt) Dupa ce am intins aluatul cu mina pe toata suprafata tavii, am facut din loc in loc mici adincituri cu degetul, in care am pus masline si rosii uscate de la borcan. Am mai stropit focaccia cu o lingura de masline si sare de mare, precum si rozmarin uscat in cazul meu,sau proaspat daca aveti. O mai lasam cam 15-20 min la loc caldut sa mai creasca si apoi o bagam la cuptorul incins in prealabil la 170 grade, pt 15-20 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu masline si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

02.02.2013, 10:03

diana_k 1

02.02.2013, 20:33

babi5 1

18.06.2013, 15:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Focaccia la tigaie