Focaccia cu roşii

de carmenvlad in Piine, 20 Aug 2011 | 10196 vizualizari

 

Nu ştiu dacă aşa arată o focaccia italiană (cei care au mancat în ţara de origine, vor spune că nu), dar reţeta este minunată. Mă bucur că m-am inspirat în prepararea acestei reţete de la toţi bucataraşii, mă bucur că am făcut această pâine minunată şi ca ea s-a mâncat foarte repede. Am adăugat întotdeauna ceva de la mine, sau ceva de la voi, s-au am scos unele ingrediente şi astfel am "personalizat" puţin reţeta, dar meritul vă aparţine dragi bucătăraşi!

 

INGREDIENTE

  • 500g făina pentru pâine
  • 1 linguriţă şi jumătate sare de mare
  • 300 ml apă călduţă
  • 1 linguriţă  zahăr
  • 1 pliculeţ drojdie uscată, Dr. Oetcker
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 linguriţă rozmarin uscat
  • 1 linguriţă seminţe de susan
  • 2 roşii potrivite
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu roşii:

Se amestecă făina cu sarea într-un castron. Drojdia se amestecă cu zahărul şi cu o ceşcuţă de apă caldă şi se adaugă peste făină. Se amestecă bine cu o lingură de lemn, se pune uleiul de măsline, rozmarinul uscat şi se frământă apoi timp de 5 minute. Se formează din aluatul elastic o bilă, care se pune la dospit în tava unsă cu ulei de măsline (se întoarce aluatul pe toate părţile ca să se ungă cu ulei de măsline). Se lasă să crească timp de 15 minute şi apoi se întinde cu degetele în tavă. Se fac cu degetele mici găurele în aluat şi se unge cu ulei de măsline. Se mai lasă să crească 10 minute. Se taie roşiile, se aşază peste aluat, se presară sare de mare, seminţe de susan şi din nou ulei de măsline. Se coace la cuptorul încins timp de 15 sau 20 de minute. Se serveşte caldă.  

Vă doresc, poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu roşii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

divainbucatarie 1

22.08.2011, 11:09

darianatalia 1

11.12.2011, 10:37

300 ml apa calda , cred ca se pune in aluat , nu? ati uitat sa ne spuneti ...

carmenvlad 1

17.12.2011, 08:59

Ai dreptate Daria, apa calduta se pune in aluat. Iti multumesc pentru prezenta ta aici.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Painici Laugenbrot