Focaccia in vas Zepter

de Lorra in Pizza, 24 Iul 2013 | 2804 vizualizari

 

Mai ceva ca la cuptor, vasul Zepter este ideal pentru coacere !

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 200 gr. faina
  • 1 cartof mic (100 gr.)
  • 100 ml. apa
  • 20 gr. unt
  • 10 gr. drojdie
  • 1 lingurita ulei
  • un praf de sare
  • Topping :
  • 150 gr. carnati
  • 100 gr. cascaval afumat
  • piper negru
  • busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia in vas Zepter:

Se fierbe cartoful in coaja, apoi se curata si se zdrobeste cu furculita.

Faina se pune intr-un castron iar in mijlocul ei se face o adancitura in care se pune cartoful, untul la temperatura camerei, uleiul, drojdia dizolvata in apa calda si putina sare.

Se framanta pana devine un aluat nelipicios dar moale.

Se intinde aluatul intr-o folie alimentara si se lasa 30 min. sa creasca.

Intre timp se pregateste toppingul astfel : se taie carnatii felii subtiri si cascavalul in cubulete.

 In vasul rece, se pune hartie de copt si se aseaza aluatul. Deasupra se pun carnatii si cascavalul, apoi se presara piper si busuioc dupa preferinta.

Se pune pe ochiul cel mai mic al aragazului (la foc mic), pentru c.c.a. 20 min. cand acul indicator ajunge la jumatatea zonei verzi.

Apoi se opreste focul, se mai lasa 5 min. si se scoate preparatul din vas.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia in vas Zepter" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Focaccia in vas Zepter-0
Focaccia in vas Zepter-1
Focaccia in vas Zepter-2
Focaccia in vas Zepter-3
Focaccia in vas Zepter-4
Focaccia in vas Zepter-5
Focaccia in vas Zepter-6

COMENTARII (20)

Lorra

Lorra 1

19.08.2013, 21:38

silvi0ara

silvi0ara 1

25.08.2013, 15:18

Lorra

Lorra 1

25.08.2013, 16:09

Silvioara

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec de ciocolata si menta

de Rux 9

Chec de ciocolata...

ieri la 23:34

Gogosi

de ancutsa 4

Gogosi

ieri la 23:03