Foi cu branza dulce si crema de vanilie

de alldaycooking in Dulciuri, 21 Feb 2013 | 4776 vizualizari

 

Eu inca mai incerc sa va motivez sa ma votati si pe mine!!!!

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 250 gr branza dulce
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 2 linguri zahar brun
  • 10 linguri ulei
  • 180 gr faina
  • 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu
  • Crema:
  • 700 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 4 linguri zahar brun
  • 90 gr faina
  • 200 gr smantana
  • zahar praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu branza dulce si crema de vanilie:

Pentru foi am amestecat branza dulce cu zaharul vanilat, zahar brun si ulei. Am adaugat apoi faina si bicarbonatul si am framantat un aluat consistent. Am impartit aluatul in 3 parti egale. Am intins fiecare bucata de aluatul si l-am copt pe hartie de copt la 180 grade Celsius pana cand foile s-au rumenit.


Pentru crema am pus la fiert 650 ml lapte. Intr-un castronel am amestecat galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Am adaugat apoi 50 ml lapte si am amestecat pana cand s-au dizolvat granulele de zahar. In final am pus faina si am amestecat bine pentru a nu ramane cocoloase. Cand laptele a inceput sa fiarba am turnat compozitia cu oua si am amestecat continuu pana cand s-a ingrosat crema. Am acoperit crema cu folie alimentara si am lasat-o la racit. Smantana am mixat-o pana cand am obtinut o frisca consistenta. Am amestecat frisca cu crema de vanilie.


Intr-o tava in care am copt foile am asezat o foaie, am pus jumatate din crema, am pus a doua foaie si apoi restul de crema, in final am pus a treia foaie deasupra. Am lasat prajitura la frigider pana a doua zi. Am servit prajitura pudrata cu zahat praf.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu branza dulce si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

MIUTA 1

22.02.2013, 14:57

Arata grozav de bine!Am pus reteta la favorite,imi placeeeeeeee

babi5 1

20.03.2013, 18:03

Pare sa fie buna ,buna

CookieMonster 1

08.04.2013, 10:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de branza