Foi cu crema caramel

de ionela84 in Prajituri, 27 Oct 2013 | 1300 vizualizari

 

Foile sunt putin mai "bronzate" nu ma certati prea tare pt ca m-a tinut prietenul la telefon cam mult si am uitat de ele
P.S Pe el puteti sa il certati:))

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 2 oua
  • 10 linguri lapte
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 1 lingurita amoniac stins cu zeama de lamaie
  • 300 g faina
  • Crema
  • 1 l lapte
  • 6 lg zahar
  • 5 lg amidon
  • 150 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu crema caramel:

Pt foi: batem ouale cu zaharul pana se topeste, punem laptele uleiul si amoniacul amesteca bine si punem faina framantam un aluat elastic fraged pe care il lasam 15 minute la frigider apoi coacem foi pe dosul tavii


Crema: amidonul il amestecam cu 200 ml lapte, caramelizam zaharul si il stingem cu restul (800 ml) de lapte, lasam sa fiarba pana se topeste zaharul apoi aduagam amestecul de amidon in fir subtire amestecand energic pana se ingroasa. Lasam putin sa se raceasca, apoi adaugam untul si omogenizam


Asamblare: foaie-crema-foaie -crema-foaie (pe ultima am pudrat-o cu cacao pt un aspect frumos)


Lasam la rece pt minim 6 ore

 

TIPS-URI

1

Din ingrediente vor iesi 3 foi mie mi-au iesit pt ca le-am copt pe o tava mai mica

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

ionela84 1

28.10.2013, 15:35

Multumesc

RuxyRux 1

08.11.2013, 22:23

Cred ca e delicioasa!

ionela84 1

18.12.2013, 23:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu lamaie si crema caramel (de post)