Foi cu miere de albine si crema de lapte

de Angelina_Elena in Prajituri, 6 Iun 2014 | 9685 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 1 ou
  • 350 g faina
  • 150 g zahar
  • 30 g untura
  • 3 linguri miere de albine
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat + zeama de lamaie
  • 1 praf de sare

Crema de lapte:

  • 500 ml lapte
  • 3 linguri si 1/2 faina
  • 4-5 linguri zahar
  • 1 pachet unt de buna calitate
  • 1 borcanel dulceata de prune

Decor:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu miere de albine si crema de lapte:

Foile: se freaca spumos oul cu zaharul, apoi se adauga untura, mierea, laptele si bicarbonatul stins cu otet.

Se amesteca toate, apoi punem vasul pe baie de aburi timp de 10 minute.

Punem faina intr-un vas, turnam deasupra compozitia fiarta pe baie de aburi si omogenizam.

Framantam un aluat de consistenta plastilinei, iar daca este necesar mai adaugam faina.

Aluatul rezultat se imparte in 3 parti egale.

Se intinde fiecare foaie direct pe dosul tavi(tava o tapetam cu hartie de copt si putin ulei).

Foile se coc la foc potrivit pana devin aurii.

Crema: intr-un vas punem faina si zaharul apoi adaugam putin cate putin laptele rece, amestecand cu telul pentru a nu se forma cocolosi.

Punem vasul la foc mic si fierbe amestecand mereu cu telul ca sa nu se prinda si sa un faca cocolosi.

Fierbem pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci.

Lasam crema sa se raceasca apoi mixam untul spuma.

Cand budinca rece,dar nu complet (ci la temperatura camerei) adaugam peste unt cate 2-3 linguri si mixam bine.

Asamblare: ungem fiecare foaie cu dulceata de prune si jumatate din cantitatea de crema.

Ultima foaie se poate glazura cu ciocolata sau se poate pudra cu zahar.

Prajitura se da la rece, aseazand deasupra o greutate (un tocator de lemn mai greu).

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu miere de albine si crema de lapte" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert Prajitura Televizor