Foi de brick tunisiene

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 25 Iul 2016 | 617 vizualizari

 

Astazi 25 iulie este ziua Republicii in Tunisia. Independenţa ţării a fost recâştigată in anul 1956 !
Noua conducere în frunte cu Habib Bourguiba (fostul prim ministru)- a adus schimbări importante în viata politică şi socială a ţării. Bourguiba a văzut în fortele islamice puteri de reţinere.
A slăbit puterea asupra societăţii a conducătorilor religioşi, le-a îndepărtat din învăţământ şi justiţie. A lichidat tribunalul Saria. A confiscat averea persoanelor care deţineau bisericile si instituţiile religioase.
Tunisia, fără să prevadă egalitatea între sexe, este din 1956 ţara arabă care acordă cele mai multe drepturi femeilor.
În anul 1987 ministrul de interne Zine el–Abidineben Ali, a declarat că Bourguiba nu mai este capabil mental să–şi continuie activitatea şi l-a pensionat într-un palat din afara oraşului Monastir.
Ben Ali a reuşit să liniştească opoziţia islamică, cu un pelerinaj în Mekka şi prin declararea că sărbătorirea Ramadanului va fi obligatorie. Puterea lui câştigată foarte rapid a fost obiectata şi de propriul partid. La alegerile din 1994 partidul opoziţional nu s-a prezentat şi a câştigat numai 1% fata de cei 97,7% câştigaţi de Ben Ali. 
În zilele de azi politica nu este o temă de conversaţie populară (adică nu este recomandata) în Tunisia. Mulţi Tunisieni îşi exprimă admiraţia faţă de conducerea lui Ben Ali. În timpul conducerii lui, politica externă a Tunisiei a devenit o politică cu orientare vestică, iar stabilitatea ţării este cunoscută ca o ţară sigură în acest teritoriu.
( sursa : http://www.tunisia-online.ro/)
Va prezint cu aceasta ocazie o reteta de brick. De obicei, sunt cu carne sau cu ton.
Va propun o alternativă vegetariana cu cartofi și praz.
Dacă va ramane un pic de piure de cartofi, faceti aceasta reteta. Este rapid si delicios.

 

INGREDIENTE

  • 5 foi de brick
  • 3 cartofi
  • 1 praz
  • 1 ou pentru fiecare brick
  • 100g cascaval sau brânză rasă
  • patrunjel tocat
  • boia de ardei,
  • coriandru pudra
  • sare și piper
  • harissa (opțional)
  • ulei de măsline
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de brick tunisiene:

Se spală prazul și se taie marunt.


Rumeniti prazul într-o tigaie cu un pic de ulei de măsline. Lasati sa se raceasca.


Fierbeti cartofii cu tot cu coaja in apa cu sare.


Cand sunt fierti treceti-i prin apa rece pentru a-i decoji mai repede.


Indepartati coaja si presati-i cu o furculita (sau la robot).


Se adauga boia de ardei, patrunjelul tocat, coriandrul si prazul.


Se condimentează cu sare, piper si harissa.


Se amestecă bine pentru a obține o pastă omogenă.


Punem o foaie de brick pe o farfurie. Pliati marginile pentru a obține un pătrat.


Se pune umplutura în centrul foii in forma de cerc și se pune oul în mijloc.


Se presară deasupra brânză rasă.


Uniti fiecare margine una față de cealaltă pentru a obține în cele din urmă un triunghi.


Intr-o tigaie se încălzește un pic de ulei. Se prajesc foile de brick umplute timp de 1-2 minute pe fiecare parte.


Se scot pe un prosop de hârtie.


Serviti-le cu o salata verde sau simple acompaniate cu lămâie.


 

TIPS-URI

1

Dacă nu vă place galbenusul moale care curge, le puteți prăji un pic mai mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de brick tunisiene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

miki_a 1

26.07.2016, 09:59

Imi place reteta!

mirela0911 1

27.07.2016, 22:38

Interesante!

noiinbucatarie 1

04.08.2016, 11:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu sunca, porumb si masline