Foi de napolitane umplute cu crema de biscuiti

de Panacris in Dulciuri, 22 Feb 2015 | 2915 vizualizari

 

Simplă și de efect, asta dacă aveți răbdare până a doua zi ;)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • Foi de napolitane 5 bucăți,
  • Biscuiți populari 300 g,
  • Lapte 300 ml,
  • Zahăr 300 g,
  • Pudră de cacao 2 linguri,
  • Esență de rom ½ fiolă,
  • Unt 200 g,
  • Dulceață de merișoare 1 borcan.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitane umplute cu crema de biscuiti:

Se pune laptele împreună cu zahărul, la fiert într-un vas cu fundul dublu, la foc mic, amestecându-se continuu, lăsându-se la fiert până ce se obține consistența unui sirop. Se adaugă biscuții mărunțiți cu ajutorul robotului, lăsându-se la fiert cca. 3 minute, amestecându-se continuu până ce se înglobează. Se adaugă unutul frecat spumă, esența de rom, pudra de cacao și dulceața, amestecându-se ușor până se înglobează toate ingredientele. Foile de napolitane se ung cu această cremă, așezându-se unele peste celelalte. Deasupra prăjiturii se așează o greutate și se dă la rece până a doua zi, când se taie în pătrățele sau romburi. Spor, răbdare și poftă bună! ;)

 

TIPS-URI

1

Prăjitura se poate înnobila cu glazură de ciocolată, dar noi am trecut peste această etapă, poate data viitoare ;)

2

se poate folosi orice dulceață de fructe, preferabil ar fi una dulce-acrișoară, gen vișine, măceșe, afine ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitane umplute cu crema de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Ksenya 1

23.02.2015, 12:35

ce bine arata!

tarasmariana 1

25.02.2015, 04:32

mihaelar63 1

01.03.2015, 01:20

Interesanta crema de biscuiti

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12510 puncte

RODIMUR

7480 puncte

AlexTeacher

7000 puncte

Constelatialeu

6830 puncte

Oana

6230 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema caramel si cocos