Fond alb de pui

de Sylvia in Pui, 18 Feb 2014 | 5471 vizualizari

 

Fondul de pui este adesea folosit in bucataria franceza ca baza pentru sosuri, lichid pentru fierberea orezului, legume, realizarea mai multor mancaruri pe baza de pui, vitel sua iepure. Nimic nu se compara cu un fond de pui facut de casa, chiar daca dureaza mai mult este preferabil sa il faceti si sa il conservati decat sa faolositi fondurile instant.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aproximativ 2 l de fond avem nevoie de
  • 1 kg de carcasa de pui ( eu am folosit si aripi) ,
  • apa fierbinte 3 l,
  • morcov, ceapa, telina tija si radacina, optional praz,
  • piper macinat si boabe,
  • sare,
  • 2 cuisoare,
  • un buchet garni ( facut din patrunjel, o crenguta de cimbru si 2 foi de dafin) eventual un os de vita daca aveti.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fond alb de pui:

Preparare :  se pregateste carcasa de pui si se spala bine, se curata legumele si se spala.

Intr-o oala mai mare se aseaza carnea si legumele, in ceapa de infig cele 2 cuisoare. Se adauga buchetul garni si se lasa sa fiarba fara capac  timp de o ora si jumate maxim 2 ore. Se spumeaza de cate ori este cazul si se mentine o fierbere uniforma lenta.  Daca porniti cu apa rece trebuie spumat bine si teoretic inlocuita apa dupa primul clocot de aceea se recomanda la fonduri sa utilizati apa clocotita.

Fondurile se sereaza foarte putin la debut, se rectifica la final deoarece prin reductie concentratia de sare creste. Daca o sa vedeti retete de fond cu vin alb, cu calirea legumelor inainte …nu este reteta corecta, la fondul alb  de pui nu se foloseste vin si nici nu se calesc legumele inainte. Dupa fierbere se degreseaza bine si se filtreaza cu o sita foarte fina. Se poate conserva 2 zile in frigider sau se poate congela in portii mici. Eu il congelez adesea in o grila pentru facut gheata si il folosesc ca baza la alte sosuri sau cand gatesc pui. Cuburile de fond se pot aromatiza cu patrunjel si rozmarin facand o baza excelenta de gatire, naturala si la indemana.

TIPS-URI

1

Cuburile de fond se pot aromatiza cu patrunjel si rozmarin facand o baza excelenta de gatire, naturala si la indemana.

2

Eu il congelez adesea in o grila pentru facut gheata si il folosesc ca baza la alte sosuri sau cand gatesc pui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fond alb de pui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava cu nuca

de RODIMUR 8

ieri la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 1

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

de oanapl 7

pe 24.09 la 15:45

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu legume radacinoase