Fondant marshmallow

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 21 Mai 2010 | 7657 vizualizari

 

reteta o am de la ana, multumesc mult ana pt retata si pt sfaturi :*
pun si eu reteta pt ca am facut si cateva poze ca sa va dati seama cum trebuie sa iasa.

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri la temperatura camerei
  • 250 gr zahar
  • 100 ml apa
  • 1 plic gelatina incolora (10 gr)
  • 1 esenta vanilie
  • 1 varf cutit sare
  • 1 kg de zahar pudra ( eu am folosit margaritar la sfaturile anei :*)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fondant marshmallow:

Pt inceput puneti 80 ml de apa la fiert cu zaharul si fierbeti cam 6-8 minute ,trebuie sa iasa un sirop lipicios cand dati cu degetul pe fundul lingurii sa ramana curat .


Batem albusurile circa 8 minute.


Cu mixerul mergand adaugati sarea, gelatina dizolvata in restul de apa si vanilia , apoi cate putin incorporati siropul asa fierbinte si mixati cam 15 minute pana se raceste .( asta daca va tine mixerul :D :)) nu am mixat in viata mea atatea minute :D )


Vom obtine o spuma densa si lipicioasa pe care o dam la frigider cel putin o ora, eu am lasat-o cam 6-7 ore ca nu aveam zaharul pudra.


Inainte sa ne apucam de framantat o scoatem afara pt ca in frigider se intareste si nu se potae lucra asa cu ea, sau o bagati la microunde putin asa cum a facut Ana.


Dupa ce s-a mai inmuiat se adauga zahar si se framanta pana devine ca o coca. ( s-ar putea sa va trebuiasca mai mult de 1 kg de zahar, deci sa luati si de rezerva)


Se pune intr-o punga si se tine peste noapte la frigider.( eu am tinut-o 1 ora ca nu aveam rabdare)


Cand ne apucam sa o lucram tapetam masa de lucru cu zahar pudra si o intindem cu sucitorul ( nu trebuie intinsa in foaie subtire pt ca se rupe, sa fie un pic mai groasa), eu am pus zahar pudra de fiecare data cand o intorceam ca sa nu se lipeasca de masa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fondant marshmallow" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Dana Cristea - pusikmea 1

07.09.2010, 16:21

cu placere,

Dya Daniela Andrei 1

23.03.2011, 12:49

Astazi fac si eu fondant! sa vezem cum o sa imi iasa! si tot dupa ideea ta voi face trandafirasii pentru tort (cu sugus)

Dana Cristea - pusikmea 1

23.03.2011, 19:36

Dya si eu am facut azi fondant, dar de ce sa te chinui sa faci trandafirii din sugus cand ii poti face din fondant, se modeleaza f usor uite aici cum sa-i faci http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-mouse-de-capsuni-7791.html sper ca n-am vazut prea tarziu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme