Fragezica cu magiun

de iry-gabriela in Prajituri, 16 Feb 2012 | 10615 vizualizari

 

......aceasta fragezica este varianta cornuletelor cu untura ,dar care am ales sa elimin untura si sa adaug ulei .este la fel de buna si chear foarte frageda si am ales sa o fac pentru ca este si o prajitura delicioasa de post si usor de preparat......

 

INGREDIENTE

  • un pachet de margarina,
  • drojdie cat o nuca,
  • o cana de bors,
  • 1/2 cana ulei,
  • faina cat cuprinde,
  • magiun de prune,
  • o mana de alune nesarate
  • zahar pudra.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fragezica cu magiun:

Pentru inceput facem un aluat din: margarina, drojdie ,bors,ulei si faina. Acest aluat se lasa la frigider o ora.  

O treime din aluat se da deoparte ,iar din  cealalta se intinde o foaie care se aseaza intr-o tava de aragaz, peste care se intinde un strat de magiun. Peste stratul de magiun se adauga alunele macinate, iar peste alune se adauga aluatul ramas care se da pe razatoarea mare.    

Se da la cuptor 30 de minute, dupa care se scoate si se pudreaza cu zahar pudra cat este cald. Se taie in difeite forme in functie de preferinta.!  

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

se poate folosi orice fel de gem .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fragezica cu magiun" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prăjiură cu dulceaţă şi fulgi de ovăz