Franzele cu lapte

de RuxyRux in Piine, 15 Mar 2012 | 8820 vizualizari

 

Franzele, franzelute, pufosele foarte ...cu mac, susan, seminte, duble sau micute cum mai vreti voi sa fie....variatiuni pe aceeasi tema...oricum un lucru e cert...miros ametitor de bine, despre gust..... va las sa il descoperiti daca le veti proba....v-am convins?

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si 100 gr faina alba
  • 600 ml lapte
  • 1 cub de drojdie dublu 50 gr
  • 3 lingurite sare
  • 2 linguri zahar brun
  • 5 linguri smantana
  • 100 gr unt topit
  • 1 lingura plina de ulei de palmier( unt de palmier)
  • mac
  • susan
  • seminte de floarea soarelui sau dovleac( daca doriti)
  • 3 galbenusuri de ou pentru uns
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Franzele cu lapte:

Incalzim usor laptele si luam din toata cantitatea 100 ml cu care vom lichefia drojdia proaspata.

Intr-un bol punem drojdia si o lingura de zahar apoi 100 ml lapte si amestecam bine pana se dizolva complet.

Cernem faina si in mijlocul ei facem o adancitura unde vom pune drojdia lichefiata. Punem deasupra si lingura de zahar ramasa.

Pe margine punem sarea apoi smantana si uleiul de palmier. Adaugam laptele in care am topit untul avem grija sa nu fie fierbinte .  Framantam aluatul de paine in jur de zece minute.

Il crestam adanc in forma de cruce si lasam la crescut la loc cald ferit de curent in jur de o ora sau pana isi dubleaza volumul.

Pentru franzelele duble impartim aluatul in doua, pentru franzelute in patru bucati.

Luam fiecare bucata si o intindem  cat putem de mult in forma dreptunghiulara. Rulam apoi si asezam in tava.

Lasam la crescut inca 30 de minute.

Ungem fiecare franzela cu galbenus( asa ca intr-o mangaiere) nu apasat, presaram deasupra mac, susan sau seminte...si coacem la cuptorul incins la 200 grade pe programul de patiserie( cuptorul meu este electric). Cand dau drumul la cuptor introduc un vas cu apa fierbinte pe care il vom lasa pana la sfarsit.

Mie mi-au iesit 2 franzele mari duble cu mac si susan iar aseara 4 franzelute( fara lapte l-am inlocuit cu apa)

Daca ti-a placut reteta noastra "Franzele cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (71)

RuxyRux 1

18.03.2012, 22:15

Multumesc Sylvia

jolygina 1

21.03.2012, 00:07

RuxyRux 1

01.04.2012, 18:15

Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu lapte (impletita)