Frigarui de creveti

de RuxyRux in Fructe de mare, 21 Sep 2013 | 7350 vizualizari

 

Buuuuune de te lingi pe degete :)...garantez ca o sa va placa mult, doar sa le incercati :)

 

INGREDIENTE

  • 700 gr creveti proaspeti
  • zeama de la o lamaie medie
  • zeama de la o portocala
  • coaja de la un sfert de lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita busuioc pudra
  • 1 ramurica de busuioc proaspat
  • sare dupa gust( 1 praf, doua)
  • piper un praf
  • turmeric un sfert de lingurita
  • 1 lingura de zahar

Pentru sos:

  • 50 gr unt
  • 1 lingura faina
  • 50 ml lapte dulce
  • 3 linguri smantana
  • 3 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de creveti:

Se pregateste un sos din zeama de la o lamaie, zeama de la o portocala, busuiocul proaspat si busuiocul pudra, sare, turmeric, coaja de lamaie, o lingurita de zahar,  ulei de masline si se pun in el crevetii curatati si spalati. Se lasa in jur de 30 de minute.

Se pun crevetii bine scursi in tepuse de frigarui. se lasa deoparte.

Se pune intr-o tigaie untul si se topeste usor, apoi se adauga sosul remas de la marinarea crevetilor din care am scos frunzele de busuioc, amestecat cu o lingura de faina, se da un clocot de adauga laptele si smantana si mai lasam pe foc cateva minute, amestecand tot timpul, iar la sfarsit cu o jumatate de minut inainte sa stingem focul usturoiul zdrobit.  Potrivim gustul de sare si piper si daca mai dorim putem adauga busuioc proaspat.

Orezul din imagine este orez basmati asiatic, fiert, apoi amestecat cu unt, turmeric si sare.

Servim crevetii cu orez thai si sos delicios :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de creveti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

babi5 1

13.01.2014, 08:34

mihaelar63 1

20.01.2016, 10:27

Ce deliciu . Cum de mi-au scapat ?

RuxyRux 1

20.01.2016, 11:32

Se mai intampla )

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fructe de mare cu Tagliatelle