Frigarui de creveti

de Rux in Fructe de mare, 21 Sep 2013 | 4028 vizualizari

 

Buuuuune de te lingi pe degete :)...garantez ca o sa va placa mult, doar sa le incercati :)

 

INGREDIENTE

  • 700 gr creveti proaspeti
  • zeama de la o lamaie medie
  • zeama de la o portocala
  • coaja de la un sfert de lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita busuioc pudra
  • 1 ramurica de busuioc proaspat
  • sare dupa gust( 1 praf, doua)
  • piper un praf
  • turmeric un sfert de lingurita
  • 1 lingura de zahar

Pentru sos:

  • 50 gr unt
  • 1 lingura faina
  • 50 ml lapte dulce
  • 3 linguri smantana
  • 3 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de creveti:

Se pregateste un sos din zeama de la o lamaie, zeama de la o portocala, busuiocul proaspat si busuiocul pudra, sare, turmeric, coaja de lamaie, o lingurita de zahar,  ulei de masline si se pun in el crevetii curatati si spalati. Se lasa in jur de 30 de minute.

Se pun crevetii bine scursi in tepuse de frigarui. se lasa deoparte.

Se pune intr-o tigaie untul si se topeste usor, apoi se adauga sosul remas de la marinarea crevetilor din care am scos frunzele de busuioc, amestecat cu o lingura de faina, se da un clocot de adauga laptele si smantana si mai lasam pe foc cateva minute, amestecand tot timpul, iar la sfarsit cu o jumatate de minut inainte sa stingem focul usturoiul zdrobit.  Potrivim gustul de sare si piper si daca mai dorim putem adauga busuioc proaspat.

Orezul din imagine este orez basmati asiatic, fiert, apoi amestecat cu unt, turmeric si sare.

Servim crevetii cu orez thai si sos delicios :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de creveti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

babi5 1

13.01.2014, 08:34

mihaelar63 1

20.01.2016, 10:27

Ce deliciu . Cum de mi-au scapat ?

Rux 1

20.01.2016, 11:32

Se mai intampla )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!