Frigarui de peste cu piure de morcovi

de -Licurici- in Peste, 20 Apr 2016 | 864 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru frigarui:
    • 500 g file de peste;
    • 2 lime (taiate felii);
    • sare;
    • piper.
  • Pentru marinada:
    • zeama de la un lime;
    • 2-3 linguri ulei de masline;
    • 6 catei de usturoi;
    • sare;
    • piper.
  • Pentru piure:
    • 3 morcovi;
    • un cartof;
    • o ceapa;
    • 2-3 linguri de lapte;
    • o lingurita de unt;
    • sare;
    • piper.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de peste cu piure de morcovi:


  1. Se incepe cu marinada peste peste.

  2. Se amesteca zeama de lime cu uleiul de masline, usturoiul (zdrobit cu lama cutitului), sare si piper, apoi se adauga pestele taiat cubulete, se amesteca bine si se da la frigider pentru cel putin o ora.

  3. Intre timp, se pregateste piureul.

  4. Ceapa se toaca marunt, morcovii rondele, iar cartofii cubulete mici.

  5. Intr-o cratita, se pune ceapa la calit in putin ulei, pana devine aurie, apoi se adauga morcovii si cartofii.

  6. Se calesc cateva minute, apoi se adauga apa fiarta, sare, piper si se lasa pe foc, pana legumele sunt gata.

  7. Se paseaza legumele cu untul si laptele,.

  8. Daca este nevoie, se mai adauga sare si piper.

  9. Pestele se scoate din marinada si se asambleaza frigaruile.

  10. Pe betisoarele de frigarui se alterneaza o bucata de peste si o felie de lime, pana se termina.

  11. Frigaruile se prajesc pe grill, cate 3- min pe fiecare parte.

  12. Frigaruile se servesc cu piureul de morcovi.

  13. La final, se stropesc cu zeama de lime si se decoreaza cu patrunjel tocat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de peste cu piure de morcovi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

noiinbucatarie 1

04.05.2016, 09:38

foarte bune!

Camelya 1

12.05.2016, 12:03

Ce prezentare faina!

-Licurici- 1

23.05.2016, 09:23

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Stiuca cu legume