Frigarui de peste cu piure de morcovi

de -Licurici- in Peste, 20 Apr 2016 | 1129 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru frigarui:
    • 500 g file de peste;
    • 2 lime (taiate felii);
    • sare;
    • piper.
  • Pentru marinada:
    • zeama de la un lime;
    • 2-3 linguri ulei de masline;
    • 6 catei de usturoi;
    • sare;
    • piper.
  • Pentru piure:
    • 3 morcovi;
    • un cartof;
    • o ceapa;
    • 2-3 linguri de lapte;
    • o lingurita de unt;
    • sare;
    • piper.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de peste cu piure de morcovi:


  1. Se incepe cu marinada peste peste.

  2. Se amesteca zeama de lime cu uleiul de masline, usturoiul (zdrobit cu lama cutitului), sare si piper, apoi se adauga pestele taiat cubulete, se amesteca bine si se da la frigider pentru cel putin o ora.

  3. Intre timp, se pregateste piureul.

  4. Ceapa se toaca marunt, morcovii rondele, iar cartofii cubulete mici.

  5. Intr-o cratita, se pune ceapa la calit in putin ulei, pana devine aurie, apoi se adauga morcovii si cartofii.

  6. Se calesc cateva minute, apoi se adauga apa fiarta, sare, piper si se lasa pe foc, pana legumele sunt gata.

  7. Se paseaza legumele cu untul si laptele,.

  8. Daca este nevoie, se mai adauga sare si piper.

  9. Pestele se scoate din marinada si se asambleaza frigaruile.

  10. Pe betisoarele de frigarui se alterneaza o bucata de peste si o felie de lime, pana se termina.

  11. Frigaruile se prajesc pe grill, cate 3- min pe fiecare parte.

  12. Frigaruile se servesc cu piureul de morcovi.

  13. La final, se stropesc cu zeama de lime si se decoreaza cu patrunjel tocat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de peste cu piure de morcovi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Rahela Velicu 1

04.05.2016, 09:38

foarte bune!

Camelya 1

12.05.2016, 12:03

Ce prezentare faina!

-Licurici- 1

23.05.2016, 09:23

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta

de Adi 4

ieri la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Macrou fript cu cartofi natur