Frigarui de porc

de Ina in Mancaruri cu carne, 16 Oct 2016 | 3303 vizualizari

 

Daca tot am incins gratarul pentru niste coaste de miel si mititei, am zis sa ne bucuram si de gustul legumelor fripte, combinate cu carne, adica de mult ravnitele frigarui. 

 

INGREDIENTE

  • carne de porc ( eu am avut bucati fragede, de pe burta )
  • ardei capia
  • ceapa
  • dovlecei subtiri, tineri
  • sare
  • piper ( sau condiment pentru friptura )
  • betisoare pentru frigarui ( se gasesc in supermarket )
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de porc:

Portionam carnea in bucati patrate si o condimentam cu sare si piper sau cu condiment special pentru fripturi/ frigarui . Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam la rece 15 minute sa se patrunda aromele. 

Spalam si curatam legumele de partile necomestibile ( seminte, cotoare, etc.), apoi le taiem in bucati potrivite cu latura de cca 4-5 cm.( nu e cazul la dovlecel, pentru ca in cazul acesta doar spalam si feliem ) 

Cand avem materia prima pregatita luam cate un betisor si intepam mijlocul bucatilor de carne si legume, alternandu-le ca la siragul de margele. 

Pregatim jarul pe gratar si frigem frigaruile pe toate partile pana cand carnea si legumele sunt bine patrunse. 

Servim frigaruile fierbinti, daca se poate direct de pe gratar, pentru a ne bucura si de combinatia de mirosuri.

 

TIPS-URI

1

Pentru a obtine patrate potrivite pentru frigarui, folosim im principal foile externe de la o ceapa mare.

2

Cu cat ardeiul gras/capia va fi mai carnos, cu atat gustul frigaruilor va fi mai bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Ina 1

17.10.2016, 19:08

)))
Daca ati sti ca veniti, clar as pune de-un gratar

Panacris 1

17.10.2016, 20:17

Rahela Velicu 1

30.12.2016, 00:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Frigarui de porc la gratar