Frigarui de porc

de Ina in Mancaruri cu carne, 16 Oct 2016 | 536 vizualizari

 

Daca tot am incins gratarul pentru niste coaste de miel si mititei, am zis sa ne bucuram si de gustul legumelor fripte, combinate cu carne, adica de mult ravnitele frigarui. 

 

INGREDIENTE

  • carne de porc ( eu am avut bucati fragede, de pe burta )
  • ardei capia
  • ceapa
  • dovlecei subtiri, tineri
  • sare
  • piper ( sau condiment pentru friptura )
  • betisoare pentru frigarui ( se gasesc in supermarket )
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de porc:

Portionam carnea in bucati patrate si o condimentam cu sare si piper sau cu condiment special pentru fripturi/ frigarui . Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam la rece 15 minute sa se patrunda aromele.


Spalam si curatam legumele de partile necomestibile ( seminte, cotoare, etc.), apoi le taiem in bucati potrivite cu latura de cca 4-5 cm.( nu e cazul la dovlecel, pentru ca in cazul acesta doar spalam si feliem )


Cand avem materia prima pregatita luam cate un betisor si intepam mijlocul bucatilor de carne si legume, alternandu-le ca la siragul de margele.


Pregatim jarul pe gratar si frigem frigaruile pe toate partile pana cand carnea si legumele sunt bine patrunse.


Servim frigaruile fierbinti, daca se poate direct de pe gratar, pentru a ne bucura si de combinatia de mirosuri.


 

TIPS-URI

1

Pentru a obtine patrate potrivite pentru frigarui, folosim im principal foile externe de la o ceapa mare.

2

Cu cat ardeiul gras/capia va fi mai carnos, cu atat gustul frigaruilor va fi mai bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Ina 1

17.10.2016, 19:08

)))
Daca ati sti ca veniti, clar as pune de-un gratar

Panacris 1

17.10.2016, 20:17

noiinbucatarie 1

30.12.2016, 00:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Frigarui de pui