Friptura 3 R

de Constelatialeu in Porc, 8 Mai 2016 | 886 vizualizari

 

Exact, 3 R, recuperare, refolosire, reconditionare....ca mi-a ramas ceva carnita dintr-un jambon de 2,5 kg pregatit la cuptor, la foc lent cca 5 ore.....si cum n-am mancat tot doar nu era sa arunc bunatate de carne...

 

INGREDIENTE

  • cca 700 g bucati de jambon pregatit la cuptor
  • 120 g usturoi verde
  • 2 lingurite de mustar cu bobite
  • 1 cutie de 400 g cu rosii in bulion
  • 1 pahar cu suc de rosii
  • condimente cu sare de mare si verdeturi de Provance
  • 100 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura 3 R:

Din bucata de jambon ramasa am taiat bucatele mai mici. Separat am curatat, spalat si taiat usturoiul verde. Intr-un castron am scos rosiile din conserva, le-am taiat mai mici, am adaugat condimentele cu sarea si mustarul si am omogenizat. Punem pe foc o tigaie, lasam sa se incinga , punem uleiul apoi usturoiul, calim cca 5 min, apoi adaugam amestecul de rosii mustar si condimente, amestecam bine si lasam cca 10 min la foc mic.

Apoi rasturnam continutul din tigaie intr-un vas de lut, apoi asezam bucatelele de jambon si turnam sucul de rosii. Dam vasul la cuptor cca 1 ora la foc mic. Servim cu mamaliguta, pot sa spun ca a iesit tare delicioasa chestia asta 3R....:D daca vreti sa ma contraziceti, aveti liber intre orele 24-5 ca atunci dorm si nu va aud....:)))))))))))))))))))

 

TIPS-URI

1

daca vi s epar rosiile mai acrisoare adaugati un pic de zahar....

RETETA IN IMAGINI

Friptura 3 R-0
Friptura 3 R-1
Friptura 3 R-2
Friptura 3 R-3
Friptura 3 R-4
Friptura 3 R-5
Friptura 3 R-6
Friptura 3 R-7
Friptura 3 R-8
Friptura 3 R-9
Friptura 3 R-10
Friptura 3 R-11
Friptura 3 R-12
Friptura 3 R-13
Friptura 3 R-14

COMENTARII (23)

mihaelar63

mihaelar63 1

09.05.2016, 00:38

Uite ca a venit ,, persoana '' cea de dupa ora 24
Adica , cum s-ar zice , ai pregatit o reteta filozofica ) : ,, nimic nu se pierde ,totul se transforma "'

Gicuta69

Gicuta69 1

09.05.2016, 18:40

Rux

Rux 1

09.05.2016, 19:33

Super reteta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!