Friptura aromata de pui

de Alexandra Burz in Pui, 12 Dec 2013 | 1774 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de pui
  • 2 crengute rozmarin proaspat
  • 2 crengute cimbru proaspat
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • usturoi praf
  • 2 linguri untura de porc
  • 4-5 linguri miere
  • 200 ml vin alb
  • 100 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura aromata de pui:

Se curata bine carnea, se spala si se taie bucati potrivite


Se face un mix din sare, piper, boia si praf de usturoi


Se cresteaza bucatile de carne si se asezoneaza bine cu mixul de condimente si se lasa la marinat pt 2 ore


Intr-o tava de yena se pune untura de porc, se aseaza carnea, printre care se rasfiresc crengutele de rozmarin si cimbru


Carnea se unge usor cu miere


Se pune vinul si apa


Se acopera cu o folie de aluminiu si se da la copt pt 45 minute, dupa care se inlatura folia si se mai lasa la foc inca 15-20 minute pt a prinde crusta aurie


POFTA BUNA

 

TIPS-URI

1

SE SERVESTE CU PIURE DE CARTOFI SAU CARTOFI CU ROZMARIN LA CUPTOR

2

PENTRU CEI CARORA LE PLACE GUSTUL PICANT BOIAUA DULCE POATE FI INLOCUITA CU CEA PICANTA

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura aromata de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

12.12.2013, 20:04

Mmm buna

deyutzky 1

12.12.2013, 20:04

Alexandra Burz 1

13.12.2013, 08:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Pui intreg la cuptor cu cartofi noi